Bitcoin rond $8.350, 18 miljoen BTC en een ‘bad block’

Bitcoin (BTC) staat op het moment van schrijven op een prijs van $8.357. Dat is 1.12% lager dan op hetzelfde moment gisteren. In dit artikel bespreken we kort drie opmerkelijke tweets van vandaag: 18 miljoen bitcoin, een ‘bad block’ en een oude grafiek met voorspellende gaven.

Lees ook: Bitcoin (BTC) Analyse: Schiet de prijs door naar $9.000?

18 miljoen

Deze week zullen er meer dan 18 miljoen BTC in omloop zijn. Naar schatting duurt het nog zo’n 120 jaar voordat de overige 3 miljoen bitcoin worden gedolven.

Door de halvering van de beloning van miners elke vier jaar komt er steeds minder bitcoin op de markt. Om uiteindelijk, ergens in de toekomst, uit te komen rond het aantal van 21 miljoen.

Het minen van bitcoin is ondertussen een flinke onderneming geworden. Met een laptop op kantoor is er geen beginnen meer aan.

Met het minen van bitcoin valt veel te verdienen, maar het is een ontzettend competitieve markt. Mede daardoor blijft de hashpower van het netwerk stijgen dit jaar.

Er doen steeds meer miners mee met betere hardware in de strijd om de block rewards.

Bitcoin in de praktijk

Plan B draait een eigen bitcoin node en onderschept een fout block. Iemand probeert vals te spelen op het netwerk en anderen voor de gek te houden.

Maar de software van de node herkent het neppe block en neemt hem niet op in de boekhouding. Bitcoin is een spelletje waar iedereen naar elkaar kijkt, zodat er niet kan worden vals gespeeld.

Er zijn tien duizenden bitcoin nodes. Zo lang die hun werk doen komen dit soort eigenaardigheden er nooit echt doorheen.

Oude grafiek

Om af te sluiten nog een bonus grafiek. De grafiek komt uit 2014 en voorspelt de prijsontwikkeling van bitcoin. Die voorspelling wordt gedaan op basis van een logaritmische schaal.

Deze grafiek voorspelde de eerste stijgingen richting $10.000. Als we de voorspellingen volgen dan zien de komende jaren er op financieel gebied goed uit voor bitcoiners.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!