bitcoin planeet koers update prijs btc

‘Bitcoin (BTC) gaat de mensheid veranderen’, aldus ex-CEO Google Africa

Computerwetenschapper en algemeen directeur van WeWork South Africa, Stafford Masie, ziet bitcoin (BTC) de toekomst van de mensheid veranderen. Volgens de ex-CEO van Google Africa zijn de waardetransacties zonder tussenkomst van derden de grootste gift aan de mens tot nu toe.

Dat zegt Masie tijdens zijn keynote bij de SingularityU in Zuid-Afrika.

Revolutie voor de handel

Volgens de topbestuurder gaat BTC de gehele wereldhandel op zijn kop zetten. Het managen van je wallet wordt ‘verkeerd begrepen, verkeerd gebruikt, verkeerd geïnterpreteerd en gezien als ingewikkeld’, aldus Masie.

Kleinere economieën gaan het meest profiteren van deze nieuwe digitale economie.

“De third economy zijn de economieën waar men nog geen toegang heeft tot digitaal betaalverkeer. Denk aan de mensen die twee uur vanaf Shanghai wonen. Zij gaan BTC gebruiken om internationaal te kunnen handelen. Transacties buiten de bestaande toegangswegen. We kunnen ons niet voorstellen wat dit gaat bewerkstelligen.”

Stafford Masie

Met een mobiele telefoon en een internetverbinding ben je good to go om deel te nemen aan het netwerk van bitcoin. Dit opent duren voor mensen die nu geen bankrekening kunnen openen en ook geen normaal geprijsde betalingsverwerker in de buurt hebben.

Hacks

Masie benadrukt tijdens zijn speech nog maar eens dat bitcoin niet gehackt kan worden. Cryptobeurzen daarentegen wel. Het decentrale karakter van BTC spreekt hierbij een grote rol.

Alhoewel Masie dus actief was bij Google (onderdeel van Alphabet) benoemt hij nog een ander probleem in zijn ogen: een paar techbedrijven zijn gigantisch groot en machtig.

Masie: ”Wanner je de waarde van de assets van Apple, Amazon, Alphabet, Facebook en Microsoft bij elkaar optelt kom je uit op de zelfde hoeveelheid als alle bedrijven in de S&P 500.” De S&P 500 is een aandelenindex van de Verenigde Staten.

Alhoewel Masie nu claimt voor decentraliteit te zijn, wilde hij eerder dit jaar een initial token offering (ICO) houden voor zijn huidige werkgever WeWork.

WeWork

De ICO voor maar liefst $47 miljard (!) ging niet door na kritiek op het businessmodel en andere zaken rond de crowdfunding. Het gaat niet goed bij WeWork, er zijn zo’n 2000 werknemers ontslagen eerder deze week.

Bron: Cointelegraph

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!