bitcoin peer-to-peer localbitcoins

Bitcoin (BTC) op $8.242, nieuwe extensie voor Lightning betalingen bij Amazon

Bitcoin kost op moment van schrijven $8.242. Dat is 0,24% minder dan gisteren en 1,3% lager dan exact een week geleden. De volatiliteit neemt af en de koers lijkt nog geen nieuwe trend te hebben gekozen.

In de analyse van gisteren keek Mr. Coingrats of het een reƫel scenario is dat BTC naar de $9.000 stijgt. Lees hier zijn verhaal en verwachtingen, gebaseerd op meerdere timeframes.

De prijs steeg gisteren even door naar de $8.400. Daarmee tikte het de point-of-control (POC) aan. Omdat de prijs niet verder steeg, is dit een belangrijk punt voor vandaag.

Josh Rager kijkt ook naar de montly open, en om die candle positief te sluiten moet er nog wel wat meer gestegen worden.

Cryptobeurzen

Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat Poloniex verder gaat onder een aparte naam. Het valt niet meer onder het bedrijf Circle. De exchange heet nu Polo Digital Asset.

In 2016 was de beurs de grootste partij uit de markt, maar deze plek is door Binance ingenomen. Hoe is het de afgelopen jaren zo ver gekomen?

Bekijk hieronder een timelapse van al de grootste exchanges, gesorteerd op handelsvolume, over de afgelopen vijf jaar.

Hashrate in bullmarkt

De all-time high van de koers van Bitcoin is nog niet in zicht. De prijs is vergeleken met de top van 2017 nog steeds meer dan gehalveerd. De hashrate (en dus de veiligheid van het netwerk) stijgt echter alleen maar door.

De hashrate is namelijk al weer zeven keer zo groot als dat het in 2017 was. Als je op onderstaande grafiek kijkt is er niets van een bearmarkt terug te zien.

Bitcoin en Amazon

Moon, een cryptoprovider, heeft een extensie gelaunched waarmee gebruikers met cryptomunten kunnen betalen bij Amazon. Gebruikers van de Chrome, Brave en Opera browsers kunnen dit tooltje te downloaden.

Het gebruikt het Lightning Netwerk in plaats van een ‘normale’ on-chain transactie.

De gebruikers van Moon krijgen een prepaid waarde op hun Amazon account. Deze munten worden automatisch omgezet naar een fiat waarde en dat komt op je account terecht. Het bedrijf vraagt geen extra kosten voor deze dienst.

Bitcoin en goud

Het is een vergelijking die steeds vaker voorbij komt. Bitcoin is het digitale goud? Of je het nu eens of oneens bent met deze stelling: BTC presteert beter.

Bitcoin als Store of Value of BTC als betaalmiddel? Voor beide mogelijkheden valt iets te zeggen. Als investering was Bitcoin echter sowieso een betere keuze geweest.

Als je negen jaar geleden $100 in Bitcoin had gestopt, mocht je nu $16 miljoen bijschrijven aan jouw vermogen. Als je dit in goud had gestopt, had je ‘slechts’ $400 winst gemaakt in 20 (!) jaar.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt gĆ©Ć©n financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden.Ā 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste ā‚¬1.000 aan bitcoin.

Ā 

Maak nu een gratis account aan!