Bitcoin en Lightning node van Casa krijgt een nieuw jasje

Vandaag presenteert Casa de nieuwe versie van haar hardware product. Het is een plug-n-play node voor mensen die willen deelnemen aan het netwerk van bitcoin.

Casa Node 2

De Casa Node 2 is opvolger van het eerste product dat in september 2018 op de markt kwam.

Het is sneller en heeft een betere processor op de Raspberry Pi 4 met 4 GB RAM en 1 TB SSD. Het productje is verpakt in een nieuwe behuizing die ongeveer net zo groot is als de eerste versie.

Verder launcht Casa ook de nieuwe versie van NodeOS met een herontwerp van de User Interface. Deze heeft nu ook een dark modus optie. Met deze nieuwe software gebruikt de node ook de BTCPayServer. Dit is een self-hosted, open-source cryptocurrency payment processor.
Je kunt Bitcoin verdienen door de node te runnen. Dit moet je doen in combinatie met de Sats App en de Heartbeat App.

De normale prijs voor het abonnement is $399. Tot 1 november kost het Gold Membership (voor de huidige abonnees) $300 per jaar. De pre-orders die deze maand nog binnen komen, krijgen dezelfde korting.

Bitcoin netwerk

De node (van bijvoorbeeld Casa) helpt mee om het netwerk van bitcoin te onderhouden. Dit kan overigens ook het Lightning Network (LN) zijn en het betreft dus niet enkel de mainchain van bitcoin.

Een node valideert transacties en controleert als het ware of alles volgens de regeltjes verloopt. Er zijn zowel op de mainchain, maar ook op een sidechain nodes. Eigenlijk is het een duplicaat van het grootboek met daarin alle (versleutelde) transacties.

Hoe meer nodes er zijn, hoe decentraler het netwerk. Voorheen was het altijd een heel technisch verhaal om zelf een node te runnen. Maar met de plug-n-play producten van onder meer Casa is er een bepaalde mate van gebruikersgemak in de markt gekomen.

Het is duidelijk te zien dat sinds de komst van de eerste Casa Lightning Node in september 2018 het aantal nodes op het LN gestaag toe nam.

Bron: Casa

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!