5 nieuwtjes over Bitcoin (BTC) om de dag mee te beginnen

Vijf keer Bitcoin in een overzichtje: we hebben nieuws voor jou verzameld over onder andere de koers en de correlatie met goud. Ben jij Bitcoinfanaat? Neem dan ook eens een kijkje in onze Telegram-chat en discussieer mee!

1. Koers Bitcoin (BTC)

Op moment van schrijven kost een Bitcoin $8.380. Dat is 1,46% hoger dan rond hetzelfde tijdstip gisteren. De koers van BTC is relatief rustig en dit wordt ook bevestigd door de beta coëfficient.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Deze beta coëfficient van Bitcoin is namelijk 0.98. Dit getal laat zien hoe erg een munt met de totale markt meebeweegt. Hoe dichter dit getal bij de 1 staat, hoe meer de koers van BTC een kopie is van de altcoins. In dit geval is BTC dus een goede weerspiegeling van de hele cryptomarkt.

5 nieuwtjes over Bitcoin (BTC) om de dag mee te beginnen

2. Dump Bitcoin

Gisteren kon je op BitcoinMagazine lezen dat de dump van 20% van Bitcoin heel goed verklaarbaar was met de Four Wave theorie. Deze theorie is gebaseerd op de 10 jaar oude geschiedenis van de koers.

CoinMetrics.io komt echter met een analyse waarbij ze niet ‘het verleden’ maar de on-chain data als indicator gebruiken.

Volgens onderstaande tweet is de dump afkomstig van short term traders die hun BTC tussen de $10.000 en de $12.000 hebben verzameld. Dit is af te leiden uit de ‘onchain movement’ van deze munten.

Tijdens de dump werden er nauwelijks BTC verscheept die tussen de $13.000 en de $20.000 zijn aangeschaft. Het geloof bij de lange termijn hodlers is dus nog steeds onverstoord hoog gebleven.

3. Goud en Bitcoin

De vergelijking tussen goud en de Bitcoin wordt steeds vaker gemaakt. Aan de hand van het stock-to-flow model is BTC de laatste maanden geregeld naast de edelmetalen geplaatst. Het heeft immers hetzelfde schaarse karakter.

Als we naar de prijs en koers van Bitcoin kijken, zien we ook interessante parallellen. Als we de eerste tien jaar van BTC vergelijken met de jaren 1980-2000 van goud, lijkt het alsof Bitcoin dezelfde cycli heeft ondergaan.

Mocht dit patroon zich doorzetten, dan bereiken we volgend jaar de all-time high (ATH) van $20.000 weer.

4. BitcoinMagazine bij de Telegraaf

Gisteren was BitcoinMagazine te gast bij de Telegraaf. We spraken over Bakkt, de manipulatie en volwassenheid van de markt en de Libra munt die Facebook ontwikkeld. Kijk hieronder de Crypto Update van iets meer dan 10 minuten.

5. Bullrun incoming?

Tot slot nog een kleine dosis hopium voor de bitcoinhodlers. Goomba deelt op twitter een patroon dat laat zien dat de weg omhoog binnenkort zomaar weer ingezet kan gaan worden.

Deze ogenschijnlijke simpele chart komt overeen met de Four Wave theorie, waar eerder in dit artikel al naar werd gerefereerd. BTC test op dit moment de foundation rond de $8.800 en maakt zich hiermee klaar voor een volgende wave die bij deze bullrun hoort. Bullrun incoming?

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCgoud