ransomware losgeld Bitcoin btc update koers prijs LocalBitcoins

Opleving Bitcoin (BTC) naar $8.300, biertjes met Lightning Network

De prijs van Bitcoin steeg zondagavond ineens naar de $8.300. Inmiddels is de koers terecht gekomen op de $8.237. Dat is 3,5% meer dan exact een etmaal geleden.

Het volume van de grootste cryptomunt is $13,5 miljard en de dominantie is 65,81%.

Big Chonis zag de opleving ook, maar zoekt er niet te veel achter. Volgens hem zit Bitcoin nog onder de center channel line en moet het eerst zorgen de resistance rond $8.400 te zien doorbreken.

Analist Martijn noemde gisteren al dat de markt erg onrustig is. Deze korte prijsstijging is niet heel erg onlogisch.

Lees hier in zijn Bitcoin analyse en wat zijn verwachtingen zijn voor de komende dagen. Neem ook een kijkje in onze Telegram chat waar gezellig over de koers gespeculeerd wordt.

Ook Josh Rager ziet dat deze korte opleving vrij weinig betekent. We zitten nog steeds in een zijwaardse range en voor de lange termijn is er nog niets veranderd. Het is zaak om higher highs te gaan zien.

Bitcoin biertjes

Vanaf The Lightning Conference in Berlijn komen verschillende filmpjes naar buiten over een biertap. Je kunt hier met BTC je biertje bestellen met instant betalingen. Bekijk het filmpje van @tomchck en oordeel zelf!

Voorspelling BTC koers

Zaterdag kon je een voorspelling lezen van @datadater. Met behulp van machine learning had hij een grafiek gemaakt die aantoonde dat BTC in mei 2020 de prijs van $15.500 zal aantikken. Lariekoek, denk je misschien wel. Al die voorspellingen komen toch nooit uit.

Vandaag deelt hetzelfde twitteraccount een eerdere voorspelling die is gedaan. Op 16 oktober 2018 plaatste hij deze verwachting en nu, een jaar later, maakt hij de balans op.

En wat blijkt? Het model voorspelde 8 van de 10 subtrends goed. Volgens ditzelfde model gaat BTC dus rond mei 2020 naar de $15.500. Heb jij je stoelriemen al vast?

Libra en stablecoins

Tot slot nog even kort wat nieuws over Libra. Het project van Facebook zou initieel een mandje van verschillende valuta gebruiken om de munt te dekken.

Reuters meldt echter dat David Marcus het idee en voorstel van één fiat-gepeggede munt wel eens van tafel zou kunnen gaan. Waar dit eerst een van de speerpunten leek te zijn, krabbelt de directeur van de Libra nu dus langzaam terug.

De Libra munt zou gedekt gaan worden door een mandje van verschillende vijf verschillende valuta.

  • Amerikaanse dollar: 50%
  • Euro: 18%
  • Japanse yen: 14%
  • Britse pond: 11%
  • Singaporese dollar: 7%

Nu geeft Marcus aan dat ze ook alternatieven aan het bekijken zijn. Hij denkt hierbij aan een reeks verschillende stablecoins, in plaats van één Libra munt.

Ze zijn actief op zoek naar partijen die deze verschillende fiat valuta kunnen aanbieden. Er zijn echter wel bedrijven nodig om deze stablecoins uit te kunnen brengen en daarom houdt hij iedere optie nog open.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!