‘Bitcoin mining farm van $10 miljoen verwoest door brand’

Onbevestigd gerucht: in China is een bitcoin mining farm door een brand verwoest. De verhalen gingen dat de brand woedde bij Innosilicon, een van de grootste fabrikanten van ASIC bitcoin miners. Zij hebben het gerucht echter ontkent.

Diverse media melden het nieuws.

Bitcoin mining farm

Bitcoin mining specialist Marshall Long bracht het nieuws op Twitter en hij claimt dat het filmpje echt is. De oorzaak van de brand is onbekend. In zijn tweet meldde hij dat het om Innosilicon zou gaan.

De doorgaans goed ingevoerde reporter Dovey Wan vermoedt dat de schade in de miljoenen dollars loopt. Dat is exclusief de schade aan het gebouw en de theoretische opbrengst uit gedolven bitcoin (BTC).

Toeval of niet, de hashrate van het bitcoin netwerk is wat gedaald de afgelopen 24 uur.

Innosilicon

Opmerkelijk genoeg kwam Innosilicon gisteren (twee dagen na de brand) met een statement op twitter. Zij werden al vrij snel aan deze brand gekoppeld, maar blijken niets te maken te hebben met deze brand.

Het bedrijf dat wel de dupe is van de brand in deze miningloods is niet bekend.

Regenseizoen

Gerelateerd nieuws: in de provincie Sichuan in het noordwesten van China heerst er nu een regenseizoen.

In augustus is ten minste één mining farm in deze regio bedolven onder een modderstroom. Onder meer de mining pool Poolin’ maakt hiervan melding op haar Twitteraccount.

Een flinke brand of het regenseizoen kunnen dus zomaar zorgen voor problemen bij bitcoin mining bedrijven. Er ligt echter nog een andere gebeurtenis op de loer: de bitcoin halving. Hierdoor wordt de reward per block minder, wat resulteert in een lagere vergoeding voor de miners.

Dit zorgt er weer voor dat oudere miners op een breakeven punt gaan komen waardoor ze verlies gaan draaien. Deze miners kosten dan meer aan energie, dan dat het aan BTC oplevert. In een interview Poolin.com spraken we over deze gebeurtenis: ‘Deel van Bitcoin mining apparatuur zal door halving waarde verliezen’

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!