bitcoin btc update koers analyse altcoins

Bitcoin prijs ‘saai’ bij $8.300, ‘whale’ verplaatst 816 miljoen euro aan BTC

Het is een saaie markt op dit moment. De bitcoin (BTC) prijs blijft tussen de range $8.300 en $8.400 hangen met een zeer lage volatiliteit. Ongewoon voor bitcoin, waarvan de koers normaliter sterk schommelt.

Wat is er verder in het nieuws deze dinsdagochtend?

1. Bitcoin (BTC) prijs

De marketcap van BTC is afgerond $150 miljard, waarmee het 66% van de markt in handen heeft. Op moment van schrijven zijn er 17,9 miljoen BTC gedolven, bijna 86% van alle mogelijke bitcoin.

In het jaar 2140 is de totale voorraad van 21 miljoen stuks een feit. Tot 2025 is echter al ca. 94% al gedolven.

Zoals gezegd schommelt de koers van BTC amper, wat een ietwat saai beeld oplevert.

bron: Cryptocompare

Wat kunnen we verwachten op de korte termijn? Volgens analist / trader Josh Rager is er momenteel geen reden om ‘bullish’ te zijn.

Zet in je agenda: vanmiddag rond de klok van 12 uur een nieuwe technische analyse van John van Meer.

2. Whale verplaatst 107.848 BTC (€816 miljoen)

Op het bitcoin netwerk is er – wederom – een enorm bedrag verplaatst. Een ‘whale’ verplaatst 107.848 bitcoin, omgerekend bijna 900 miljoen dollar (€816 miljoen).

Het bleek later om Bitstamp te gaan. Deze cryptobeurs uit Luxemburg verschoof de bitcoin naar een cold wallet van Xapo, een dienstverlener op het gebied van cryptobeheer.

En wat kost dat? De fee van de transactie was 0.0234 BTC, omgerekend ca. 195 dollar tegen de huidige koers.

Een ander Twitter-account wist er een mooie visual van te maken.

Ruim een maand geleden baarde een transactie van één miljard dollar opzien in de industrie. Het is nog onbekend welke eigenaar daaruit schuil ging.

3. Grayscale mag nieuw cryptofonds aanbieden

De Amerikaanse investeerder Grayscale heeft toestemming van de Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) om een nieuw cryptofonds op de over-the-counter (OTC)-markt aan te bieden.

Transacties op de OTC-markt vallen buiten de spotmarkt en hebben geen invloed op de koersen.

Het gaat specifiek om een fonds met de initialen GDLCF. In het mandje zit voor 80,3% aan Bitcoin, 9,9% aan ether, 5,8% aan XRP, 2,2% aan Bitcoin Cash en 1,8% aan Litecoin.

Investeerders en handelaren kunnen een aandeel in het fonds kopen. Grayscale is onder meer bekend van haar langlopende Bitcoin Trustfonds.

De assetmanager heeft 2,2 miljard dollar aan cryptoassets onder beheer en mikt op geaccrediteerde investeerders. Men steekt zowel geld in liquide assets zoals bitcoin als in cryptobedrijven in de industrie.

Meer bij Coindesk over dit nieuws

4. CME futures populair: +61% in Q3 2019

De bitcoin prijs is sinds eind juni dan wel met 40% gedaald (van $13.900 naar $8.300, red.), de biticoin futures bleven in kwartaal drie van 2019 (juli, augustus en september) erg in trek.

Dagelijks is er gemiddeld 4.600 contracten verhandeld. Elk contract staat voor 5 BTC. CME spreekt van een groei van 61% ten opzichte van hetzelfde kwartaal 2018.

Een cijfer waar de lange termijn investeerder in bitcoin zich aan kan vasthouden.

In het eerste kwartaal van 2020 gaat CME bitcoin opties aan haar palet toevoegen.

Met deze nieuwe dienst wil het in het bijzonder Chinese en Europese miners en traders aantrekken. Opties kunnen een ‘hedge’ zijn tegen prijsschommelingen op de spotmarkt.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!