Bitcoin in week 42: 18 miljoen bitcoins, Craig Wright en biertje voor 402 satoshi (€0,25) via Lightning

In het weekoverzicht aandacht voor de bitcoin (BTC) prijs, de 18 miljoenste bitcoin, landen waar één satoshi meer waard is dan één cent, Craig Wright weer met een rare frame en een biertje voor 402 satoshi op het Lightning netwerk, omgerekend €0,25.

Bitcoin prijs: 'onrustig en onvoorspelbaar'

Als we kijken naar de koers van de afgelopen twee weken, dan blijft de koers van bitcoin bij de $8.000 hangen na de dip onder $10.000.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bears lijken in controle, maar de bulls houden tot nu toe goed stand. De koers kan hierdoor nog alle kanten opschieten op de korte termijn.

Bitcoin in week 42: 18 miljoen bitcoins, Craig Wright en biertje voor 402 satoshi (€0,25) via Lightning

bron: Cryptocompare

Volgens analist Martijn is een uitbraak in een 'onrustige en onvoorspelbare markt' goed mogelijk:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]Op daily niveau zien we een grote kans op het naar boven breken richting de $8.400. Al zien we op lagere niveau’s als de 4h charts kans op een beweging naar $7.500 alvorens de koers weer gaat stijgen.

Het is dus zoals gezegd een onrustige en wat onvoorspelbare markt. De koers kan beide kanten uitbreken, met als gevolg een grote beweging.[/penci_blockquote]

Cantering Clark, de business partner van Josh Rager, zijn er momenteel veel verkopers actief dan dat er kopers zijn.

Maar, hij concludeert dat juist de handelaren die nu short zijn risico lopen om in een 'squeeze' te raken.

Qua scenario dus eerst een 'short squeeze' met een opleving richting $8.400, voordat we een nieuwe dip zien?

18 miljoen bitcoins

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft het bitcoin (BTC) netwerk de 18 miljoen bitcoin voortgebracht. Een mooie mijlpaal!

Core developer Pieter Wuillie op Twitter.

Nog 3 miljoen stuks te gaan. En wat we hieruit kunnen concluderen: de nieuwe, nog te minen bitcoin komt een stuk trager op de markt dan ooit.

De reden is de halvening van de block rewards na het minen van 210.000 blocks (elke vier jaar). Miners ontvangen vanaf mei 2020 de helft minder BTC als beloning ook wel subsidy genoemd.

Nu is dat nog 12,5 bitcoin en dat wordt vanaf mei 2020 6,25 bitcoin. Dat betekent dat er minder BTC op de markt gaat circuleren (een lagere flow ratio).

Volgens sommige experts heeft dat een prijsopdrijvend effect, maar dat valt nog te bezien de komende acht maanden.

In deze landen is één satoshi méér waard dan één cent

Satoshi heeft bitcoin (BTC) bedoeld als peer-to-peer digitaal geld zonder tussenkomst van een derde partij. Bitcoin is nog geen eenheid om te betalen en de eenheid ‘satoshi’ lijkt ook nog ver weg.

Een sat is de kleinst mogelijke hoeveelheid Bitcoin, of ook 0.00000001 BTC. Niettemin zijn er landen te vinden waar één sat meer waard is dan één cent.

Bekijk hier de lijst met landen

Craig Wright komt met rare 'frame': 'Ik ben Satoshi of hij pleegde plagiaat in Bitcoin whitepaper’

Craig Wright komt weer in het nieuws met een rare frame.

De Australische computerwetenschapper is nog steeds overtuigd van zijn gelijk, tegen beter weten in, dat hij de man is achter het pseudoniem Satoshi Nakomoto.

Nu claimt Wright dat Satoshi in de whitepaper voor Bitcoin (BTC) materiaal van zijn eerdere papers heeft gebruikt. Een opmerkelijk statement, wederom.

Tweet van de week: Biertje voor 402 sats (eurokwartje)

Op het Lighting Conference in Berlijn een gave gimmick: een biertap waar je een biertje kunt tappen met je Lightning wallet. De prijs: 402 satoshi (sats), omgerekend 3 dollarcent voor een tapje.

Leestip van de week: IMF kraakt huidige financiële systeem

In een artikel van de Britse krant Telegraph (achter € hekje, red.) aandacht voor de standpunten van het Internationaal Monetaire Fonds (IMF).

Het huidige financiële, geglobaliseerde systeem is opgebrand, onstabiel en meer brisant dan financiële crisis van 2008, ingezet door de val van de Lehman Brothers.

Volgens de krant heeft quantitative easing, de negatieve rentetarieven en de financiële 'repressie' geleid tot een zeer risicovol monstergedrocht.

Over de hele linie zijn beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars gedwongen om veel te veel risico te nemen op de financiële markten.

Webshop: Astronaut op maan t-shirt!

Leuk nieuws! We hebben onze webshop gelanceerd, waar een supercool astronauten-shirt te koop is. Binnenkort volgen een paar nieuwe items.

Stageplekken bij New Block Media!

New Block Media, de uitgever achter bitcoinmagazine.nl en blockchainstories.com heeft per 1 december 2019 twee stageplekken.

We zijn op zoek naar derde – of vierdejaarsstudenten die gespecialiseerd zijn in online marketing, multimedia design of journalistiek.

Interesse? Neem contact op met Wessel Simons via [email protected].

Bitcoin Journaal #13: 18 miljoen BTC, minen in Texas en $77 miljoen in sidechains

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...