Chinese beleggers slaan meer bitcoin (BTC) in bij LocalBitcoins

Chinese beleggers weten bitcoin (BTC) weer meer te vinden. Zo is er afgelopen week weer relatief meer Chinese Yuan (CNY) omgeruild voor BTC bij peer-to-peer beurs LocalBitcoins. Dat blijkt uit cijfers van cryptofonds ID Theory.

Wint de anticyclische asset aan populariteit in China, na de VS de grootste economie ter wereld?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Lees ook – 12 Bitcoin & crypto ondernemers in lijst met rijkste Chinezen

Bitcoin (BTC)-Chinese Yuan handelspaar

De afgelopen week is er voor $2,9 miljoen aan Chinese Yuan (CNY) omgeruild voor BTC. Dat volume ligt in absolute zin $100.000 hoger dan de week ervoor.

Op plek twee en drie volgen de landen India ($1 miljoen aan volume) en Thailand (ca. $600.000 aan volume). Dat betekent een groei van 50% voor Thailand in vergelijking met vorige week.

Chinese beleggers slaan meer bitcoin (BTC) in bij LocalBitcoins

China

Wint bitcoin (BTC) aan populariteit nu het vuur van de economische draak gedoofd lijkt?

Feit is dat de centrale bank van het land, de People’s Bank of China (PBOC), met $28 miljard de economie een significante kapitaalinjectie heeft gegeven. Bedoeld om de vastgelopen economische motor weer aan de praat te krijgen.

De Financial Times meldde afgelopen vrijdag dat het bruto nationaal product (BNP) van het land in kwartaal met 6% gegroeid is. In Europa zou men de vingers hierbij aflikken, in China betekent dit slecht nieuws.

Volgens analisten is dit namelijk de laagste groei sinds de jaren tachtig, wat de onderstaande grafiek ook illustreert. Komt er dan een einde aan de dubbele groeicijfers?

bron:

Chinese beleggers slaan meer bitcoin (BTC) in bij LocalBitcoins

Volgens het Internationale Monetaire Fonds (IMF) zijn de oplopende schulden bedrijfsschulden door o.a. het opkopen van eigen bedrijfsaandelen zorgwekkend. Deze problematiek kent haar zwaartepunt bij de grootste economieën Amerika en China.

Bitcoin is in toenemende mate aantrekkelijk omdat het net zoals goud niet direct is gelinkt aan de wereldeconomie. Het geldt als een vluchthaven in onzekere tijden, hoewel het haar status nog moet bewijzen.

Het onderstaande kaartje maakt duidelijk dat het handelsvolume – in dit geval op LocalBitcoins – grotendeels op het conto van Azië is te schrijven.

Chinese beleggers slaan meer bitcoin (BTC) in bij LocalBitcoins

Bron: IDTheory

In Latijns-Amerika, met Venezuela en Argentinië, deed LocalBitcoins altijd goede zaken, maar door het instellen van KYC-procedures is het volume daar afgenomen met circa 5%.

Voor de nieuwe regels lag het gemiddelde weekvolume op circa 60 miljoen dollar aan bitcoin en dit is gezakt naar 37 miljoen dollar.

Tenslotte nog een geinig tweetje van Dovey Wan, een crypto reporter die goed is ingevoerd in het reilen en zeilen van de Chinese crypto industrie.

Bron: Cryptobriefing

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.