China bitcoin BTC draak LocalBitcoins volume

Chinese beleggers slaan meer bitcoin (BTC) in bij LocalBitcoins

Chinese beleggers weten bitcoin (BTC) weer meer te vinden. Zo is er afgelopen week weer relatief meer Chinese Yuan (CNY) omgeruild voor BTC bij peer-to-peer beurs LocalBitcoins. Dat blijkt uit cijfers van cryptofonds ID Theory.

Wint de anticyclische asset aan populariteit in China, na de VS de grootste economie ter wereld?

Lees ook – 12 Bitcoin & crypto ondernemers in lijst met rijkste Chinezen

Bitcoin (BTC)-Chinese Yuan handelspaar

De afgelopen week is er voor $2,9 miljoen aan Chinese Yuan (CNY) omgeruild voor BTC. Dat volume ligt in absolute zin $100.000 hoger dan de week ervoor.

Op plek twee en drie volgen de landen India ($1 miljoen aan volume) en Thailand (ca. $600.000 aan volume). Dat betekent een groei van 50% voor Thailand in vergelijking met vorige week.

China

Wint bitcoin (BTC) aan populariteit nu het vuur van de economische draak gedoofd lijkt?

Feit is dat de centrale bank van het land, de People’s Bank of China (PBOC), met $28 miljard de economie een significante kapitaalinjectie heeft gegeven. Bedoeld om de vastgelopen economische motor weer aan de praat te krijgen.

De Financial Times meldde afgelopen vrijdag dat het bruto nationaal product (BNP) van het land in kwartaal met 6% gegroeid is. In Europa zou men de vingers hierbij aflikken, in China betekent dit slecht nieuws.

Volgens analisten is dit namelijk de laagste groei sinds de jaren tachtig, wat de onderstaande grafiek ook illustreert.  Komt er dan een einde aan de dubbele groeicijfers?


bron: Statista

Volgens het Internationale Monetaire Fonds (IMF) zijn de oplopende schulden bedrijfsschulden door o.a. het opkopen van eigen bedrijfsaandelen zorgwekkend. Deze problematiek kent haar zwaartepunt bij de grootste economieën Amerika en China.

Bitcoin is in toenemende mate aantrekkelijk omdat het net zoals goud niet direct is gelinkt aan de wereldeconomie. Het geldt als een vluchthaven in onzekere tijden, hoewel het haar status nog moet bewijzen.

Het onderstaande kaartje maakt duidelijk dat het handelsvolume – in dit geval op LocalBitcoins – grotendeels op het conto van Azië is te schrijven.

Bron: IDTheory

In Latijns-Amerika, met Venezuela en Argentinië, deed LocalBitcoins altijd goede zaken, maar door het instellen van KYC-procedures is het volume daar afgenomen met circa 5%.

Voor de nieuwe regels lag het gemiddelde weekvolume op circa 60 miljoen dollar aan bitcoin en dit is gezakt naar 37 miljoen dollar.

Tenslotte nog een geinig tweetje van Dovey Wan, een crypto reporter die goed is ingevoerd in het reilen en zeilen van de Chinese crypto industrie.

Bron: Cryptobriefing

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!