Nederlandse Coinstone Capital lanceert blockchainfonds met RIDDLE&CODE

Coinstone Capital uit Amsterdam gaat de Asset Management Solution van de Oostenrijkse firma RIDDLE&CODE gebruiken voor haar Alternative Investment Fund.

Het Nederlandse investeringsfonds legt de focus op cryptoassets (cryptovaluta en andere op blockchain gebaseerde activa). Het fonds heeft een beoogde grootte van 35 miljoen euro.

Coinstone Capital en RIDDLE&CODE

RIDDLE&CODE is toonaangevend in Europa als het gaat over blockchain interface solutions.

Coinstone Capital gaat samenwerken met RIDDLE&CODE voor de opslag/custody van het nieuwe Alternative Investment Fund genaamd Coinstone Decentralised One.

Een paar voordelen op een rij:

  • Bewezen veiligheid: dit proces van cryptobeheer is al enkele maanden succesvol getest door een Zwitserse bank
  • Liquiditeit: het fonds krijgt in zeer korte tijd toegang tot haar assets, met als voordeel liquiditeit in een snel schommelende markt. Het creëren van deze liquiditeit gebeurt door een combinatie van hardware en software (zie de onderstaande afbeelding, red).
  • Flexibiliteit: met slechts een akkoord van drie of meer verschillende beveiligde apparaten is de transactie geslaagd. Dat biedt het fonds de flexibiliteit om on-the-go handtekeningen (en goedkeuring) te geven voor aanpassingen aan het fonds.

Traditioneel gezien zijn deze aanpassingen gebonden aan strikte procedures en processen.

Volgens de makers is er sprake van ‘een zeer transparante en vernieuwende audit controle door de op hardware-gebaseerde toepassing van het zes-ogen-principe’.

Afbeelding: impressie van de Digital Asset Management Solution Set

Fondsmanagers in de cryptowereld

Gys Hough, managing partner van Coinstone, licht de samenwerking verder toe:

Wij willen de go-to partner zijn voor vermogende particulieren, familiebedrijven en fondsen die willen investeren in de wereld van cryptoassets.

Het instapbedrag is €100.000, met een maximale cap van €3 miljoen.

Momenteel zijn er als fonds de nodige uitdagingen in de cryptowereld. Een voorbeeld zijn de (vaak onhandige) cold storage technieken, waardoor je niet snel op de volatiele markt kan reageren.

Het alternatief is om de fondsen op de exchanges te laten staan om zo liquiditeit te behouden. Maar dat is voor ons onaanvaardbaar.

Als proactieve fondsmanagers is het met deze methode mogelijk om veiligheid te combineren met actief risicomanagement.

De strategie van Coinstone Capital gaat namelijk verder dan een ‘gewone buy-and-hold-strategie’.

De werkwijze die wij gaan toepassen is al in gebruik bij gereguleerde banken, waardoor we ook goed inspelen op de aankomende wettelijke eisen.”

Flexibiliteit en veiligheid van RIDDLE&CODE

Alexander Koppel, medeoprichter en CEO van RIDDLE&CODE, is blij met de samenwerking.

Want voor de eerste keer brengt RIDDLE&CODE haar bancaire proof systeem naar een nieuwe, opbloeiende industrie.

Vorig jaar hebben we de eerste samenwerkingen met banken opgezet. Nu zijn we erg blij om Coinstone Capital als eerste investeringsfonds te mogen begroeten. Ons platform past perfect bij het niveau van flexibiliteit dat zij zoeken om de hoogst mogelijke veiligheid te kunnen waarborgen.”

Over CoinStone Capital

Coinstone Capital Decentralized One is een Alternative Investment Fund (AIF), gericht op investeringen in blockchainprojecten en -bedrijven.

Het fonds biedt professionele toegang tot een gediversifieerd portfolio van digitale activa van bedrijven waarvan het bedrijfsmodel op blockchain is gebaseerd.

Voor meer informatie, zie de website www.coinstonecapital.com – Media contact: Gys Hough, +31 628 596 730, gys.hough@coinstonecapital.com

Over RIDDLE&CODE

RIDDLE&CODE is een Europees blockchain interface bedrijf, dat hardware en software combineert met als kernwoord ‘vertrouwen’ tussen investeringsobjecten en investeerders.

Disclaimer: dit is een sponsored post

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!