bitcoin mining

Mede-oprichter PayPal investeert $50 miljoen in Bitcoin mining in Texas

Bitcoin (BTC) miners zoeken de plekken met de goedkoopste energie. Volgens de mede-oprichter van Layer1, Alexander Liegl, is Texas een ideale plek om zijn mining business op te zetten. En in dat idee staat hij niet alleen: Peter Thiel, een van de oprichters van PayPal, investeert $50 miljoen in Layer1. Dat meldt Fortune.

Thiel heeft wel oren naar de plannen van Liegl. Zij willen een zelfvoorzienend bitcoin imperium opbouwen, te beginnen in het westen van Texas.

$200 miljoen

Het bedrijf wordt in totaal gewaardeerd op $200 miljoen tijdens de investeringsronde. Nu er geld beschikbaar is, moeten er echt stappen worden gemaakt.

Naast de plannen voor het opwekken van energie en het aanleggen van eigen infrastructuur is er ook een contract met een Chinese fabrikant voor de chips. Layer1 wil alles in eigen hand hebben.

bitcoin meester

Concurrentie te slim af

De meeste ondernemers in de wereld van bitcoin mining zoeken naast goedkope elektriciteit ook plekken op waar het niet zo warm is. Dan hoef je de hardware minder te koelen.

Als je naar die criteria kijkt, komt Texas niet meteen naar boven waarschijnlijk. Door een speciale koeltechniek moet de hardware bestand zijn tegen de warmte.

Toch ziet Liegl grote mogelijkheden: ”We verwachten dat onze chips 8 jaar meekunnen. Daarnaast hebben we ook onze eigen energie op orde.” Layer1 heeft hier mee alles in eigen hand.

Liegl: ”Vanuit een ideologisch perspectief moet een Amerikaans bedrijf leidend zijn in de ontwikkeling van bitcoin naar een biljoenen industrie. Die ideologie spreekt mensen als Peter Thiel aan.”

Mining

Het wereldje van mining is er eentje vol met concurrentie. De computerkracht die nodig is om een goede kans te maken op het vinden van een block wordt als maar groter. Hierdoor moet je als ondernemer constant innoveren en op elke mogelijke manier een voordeel behalen.

Een deel van de mining hardware die nu wordt gebruikt zal na de block reward halvening niet meer relevant zijn. Ook wordt er constant nieuwe hardware bedacht en geproduceerd.

bitcoin kopen
Mis niks meer!
Invalid email address