Bitmain pakt door met twee nieuwe Bitcoin ASIC miners

Mining gigant Bitmain komt met twee nieuwe modellen van hun Antminers om nog sneller en efficiënter bitcoin te kunnen minen. Volgens een blogpost van het bedrijf is de Antminers S17e het snelste stukje hardware tot nu toe.

Om mee te doen in de wereld van bitcoin mining, moet je constant innoveren. Het netwerk is sterker en krachtiger dan ooit met 94 triljoen (!) hashes per seconde. Wil je structureel kans maken op de block reward en transactiekosten? Dan moet je de rest van het netwerk aftroeven.

Krachtig

De S17e heeft een hashrate van 64 terahertz (TH) per seconde en een power efficiency van 45 joules per TH. Ter vergelijking: de huidige snelste Antminer moet het doen met 53 TH/s en dezelfde power efficiency.

Er is ook een budgetoptie bijgekomen: de T17e. Daarmee kun je 53 TH/s leveren, dat kost je 45 joules per TH.

“Beide modellen zijn gemaakt om op lange termijn stabiel te zijn, om op lange termijn onderhoudskosten te verlagen.”

Bitmain

Met behulp van een dual tube-techniek wordt de hitte beter verwerkt, waardoor de hardware beter kan functioneren. Volgens Bitmain zijn de nieuwe miners ook ‘veiliger’ door meegeleverde software die aanvallen moet voorkomen.

Geïnteresseerden kunnen tot 11 september een bestelling plaatsen. De bedoeling is dat de hardware in november worden verstuurd aan de kopers. Komt je bestelling te laat? Dan krijg je per dag een coupon om het wachten te compenseren. De compensatie is gebaseerd op

bitcoin meester

Bitmain

Het Chinese Bitmain kent een turbulent bestaan. De Chinese fabrikant heeft een aantal foute keuzes gemaakt. Ooit was het dé te kloppen partij in de mining industrie.

Het bedrijf was in staat hele snelle ASIC miners te bouwen. Maar ergens ging het mis…

Zo kozen de bestuurders er onder andere voor om vol op bitcoin cash in te zetten, in plaats van bitcoin. Dat heeft de onderneming geen goed gedaan, een blik op de koers van beide munten kan dat bevestigen.

Maar Bitmain geeft zich niet zomaar gewonnen. Door de stijgingen van de prijs van bitcoin dit jaar wil men opnieuw een poging wagen om de beurs op te gaan.

Met nieuwe hardware en mogelijk nieuw geld van investeerders wil het bedrijf blijven bestaan.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!