Bitcoin (BTC) analyse: bodem bereikt?! Support op prijsniveau van $6.820

Op het moment van schrijven hanteert Bitcoin een prijs van $7.100. Het was een dag met een flinke koersdaling, maar is de bodem nu gevormd? Lees de analyse van Het Crypto Huis.

Bitcoin op het grote tijdframe

Op het dagoverzicht is goed te zien dat wij een treurige dag achter de rug hebben. Bitcoin (BTC) wist maar liefst terug te vallen van $7.710 naar $6.720 binnen acht uur tijd! Een bijzonder sterke dump.

Maar waar kijken we nu naar? Is de bodem gevormd? Naar mijn idee is de tijdelijke bodem gevormd, maar zijn wij nog niet ‘out of the woods’. We zitten op het dagelijkse tijdframe onder alle belangrijke EMA’S en MA’s. Ook op dit niveau is de bekende Death Cross bijna niet meer tegen te houden. Geen goed teken dus!

Wanneer wij de grafieken en dus ook het aantal waves (gebaseerd op Elliott Wave) vergelijken met die van 2018, kunnen wij overeenkomsten zien. Ook hebben wij vandaag een bounce gemaakt op de bekende ‘Golden Pocket’ Fibonacci level. De 0.65 Fibonacci ligt namelijk op het prijsniveau van $6.820

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

3-daagse grafiek Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) analyse: bodem bereikt?! Support op prijsniveau van $6.820

Bitcoin 4 uur tijdframe

Op het 4 uur tijdframe kunnen wij waarnemen dat de STOCH en de RSI voor hun doen erg laag staan. Wanneer wij een uitbraak zien op de STOCH trendlijn, kunnen wij flinke verdere bewegingen omhoog verwachten.

Ook de 4-uur candlestick, die een bodem heeft gevormd, is een prachtige Doji Candlestick. Dit is naar mijn inziens een teken is van een ‘kleine’ reversal.

Bitcoin (BTC) analyse: bodem bereikt?! Support op prijsniveau van $6.820

Bitcoin YouTube

Tijdens de video (zie hieronder) zoom ik erg in op het wat kleinere tijdframe. Denk hierbij vooral aan het tijdsframe van de 1u en 30m. Ook bespreek ik de mogelijk wave-telling die wij kunnen verwachten aankomende dagen/week.

if(window.isLoaded==true) { setTimeout(function () { showEmbedInEditorjs('embed_68061657','https://www.youtube.com/watch?v=mUjDKAWQAak',' https://www.youtube.com/embed/mUjDKAWQAak','youtube'); },2000); } else window.addEventListener('load', function () { showEmbedInEditorjs('embed_68061657','https://www.youtube.com/watch?v=mUjDKAWQAak',' https://www.youtube.com/embed/mUjDKAWQAak','youtube'); });

Support levels

Resistance levels

Conclusie analyse

Naar mijn idee heeft Bitcoin (voor nu) zijn bodem bereikt. Op het lange termijn denk ik wel dat wij nog dieper kunnen vallen, maar eerst zullen wij een bounce kunnen waarnemen, om de tijdframes even te laten bijkomen van de grote schrik. Bitcoin heeft namelijk 25% in twee weken van zijn waarde verloren.

Bitcoin heeft vandaag ook zijn bounce gevonden op de Golden Pocket. Dit samen met het Doji candlestick (op het 4 uur tijdframe) en de telling van de Elliott Wave (op het 1 uur tijdframe, zie video) is het voor mij een signaal dat wij wat groen kunnen verwachten aankomende weken.

Bitcoin (BTC) analyse: bodem bereikt?! Support op prijsniveau van $6.820

Het Crypto Huis

Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Join dan Het Crypto Huis update kanaal.

Cursus/Premium kanaal:
Heb je wellicht interesse in het volgen van een Blockchain / T.A. gerelateerde online cursus om uiteindelijk zelf de grafieken te kunnen lezen en te respecteren en de achterliggende technologie te begrijpen?

Of heb jij wellicht interesse om Premium Member te worden van Het Crypto Huis? Bekijk het aanbod via: https://hetcryptohuis.nl/trainingen/

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...