Bitcoin BTC koers update analyse cryptotwitter

Bitcoin (BTC) analyse: bodem bereikt?! Support op prijsniveau van $6.820

Op het moment van schrijven hanteert Bitcoin een prijs van $7.100. Het was een dag met een flinke koersdaling, maar is de bodem nu gevormd? Lees de analyse van Het Crypto Huis.

Bitcoin op het grote tijdframe

Op het dagoverzicht is goed te zien dat wij een treurige dag achter de rug hebben. Bitcoin (BTC) wist maar liefst terug te vallen van $7.710 naar $6.720 binnen acht uur tijd! Een bijzonder sterke dump.

Maar waar kijken we nu naar? Is de bodem gevormd? Naar mijn idee is de tijdelijke bodem gevormd, maar zijn wij nog niet ‘out of the woods’. We zitten op het dagelijkse tijdframe onder alle belangrijke EMA’S en MA’s. Ook op dit niveau is de bekende Death Cross bijna niet meer tegen te houden. Geen goed teken dus!

Wanneer wij de grafieken en dus ook het aantal waves (gebaseerd op Elliott Wave) vergelijken met die van 2018, kunnen wij overeenkomsten zien. Ook hebben wij vandaag een bounce gemaakt op de bekende ‘Golden Pocket’ Fibonacci level. De 0.65 Fibonacci ligt namelijk op het prijsniveau van $6.820

3-daagse grafiek Bitcoin (BTC)

Bitcoin 4 uur tijdframe

Op het 4 uur tijdframe kunnen wij waarnemen dat de STOCH en de RSI voor hun doen erg laag staan. Wanneer wij een uitbraak zien op de STOCH trendlijn, kunnen wij flinke verdere bewegingen omhoog verwachten.

Ook de 4-uur candlestick, die een bodem heeft gevormd, is een prachtige Doji Candlestick. Dit is naar mijn inziens een teken is van een ‘kleine’ reversal.

Bitcoin YouTube

Tijdens de video (zie hieronder) zoom ik erg in op het wat kleinere tijdframe. Denk hierbij vooral aan het tijdsframe van de 1u en 30m. Ook bespreek ik de mogelijk wave-telling die wij kunnen verwachten aankomende dagen/week.

Support levels

  • $ 6.720
  • $ 6.500
  • $ 6.200
  • $ 5.800

Resistance levels

  • $ 7.356 – (short term)
  • $ 7.800 – (short term)
  • $ 8.000 – (short term)
  • $ 8.500 – (mid term)

Conclusie analyse

Naar mijn idee heeft Bitcoin (voor nu) zijn bodem bereikt. Op het lange termijn denk ik wel dat wij nog dieper kunnen vallen, maar eerst zullen wij een bounce kunnen waarnemen, om de tijdframes even te laten bijkomen van de grote schrik. Bitcoin heeft namelijk 25% in twee weken van zijn waarde verloren.

Bitcoin heeft vandaag ook zijn bounce gevonden op de Golden Pocket. Dit samen met het Doji candlestick (op het 4 uur tijdframe) en de telling van de Elliott Wave (op het 1 uur tijdframe, zie video) is het voor mij een signaal dat wij wat groen kunnen verwachten aankomende weken.

Het Crypto Huis

Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Join dan Het Crypto Huis update kanaal.  

Cursus/Premium kanaal:
Heb je wellicht interesse in het volgen van een Blockchain / T.A. gerelateerde online cursus om uiteindelijk zelf de grafieken te kunnen lezen en te respecteren en de achterliggende technologie te begrijpen?

Of heb jij wellicht interesse om Premium Member te worden van Het Crypto Huis? Bekijk het aanbod via: https://hetcryptohuis.nl/trainingen/ 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!