bitcoin btc koers nieuws update koers

Volgens deze analist gaat de bitcoin (BTC) koers dalen richting $8.000

Door Mr. Coingrats – Het scenario uit onze vorige analyse, is deze week zo goed als gespeeld. De lichte stijging kwam vorige week zondag gelijk al en is rond de $9.130 gekomen op Binance. Ook vandaag weer nemen we jullie mee in mijn Bitcoin analyse voor komende week.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Als eerst kijken we naar de weekgrafiek en kunnen we er wel vanuit gaan dat er een grote kans is op het vormen van drie zogenaamde black soldiers. Dit is een bearish candlestick patroon bestaande uit drie candles.

De dunne supportzone rond de koers van $8.800 heeft niet gehouden en momenteel ligt de koers er onder. Mocht de koers vannacht onder deze zone ($8.549, zie onderstaande figuur, red.) sluiten, dan zou dit een erg slecht teken voor bitcoin en is een verdere daling te verwachten.

De komende nacht om 2 uur ’s nachts sluit de ‘beursweek’ af voor bitcoin”de officiële weeksluiting.

Vooral omdat dit in combinatie met een RSI onder de EMA gebeurt, voor mij een signaal richting het ‘berenbos’. De MACD zit nog wel in de ‘stierenarena’ en de MACD staat onder de signaal lijn (bearish).

Het eerst volgende support wat we tegen komen is op $8.200 tot $7.800. Hier ligt een stevige supportzone met momenteel confluence van de EMA 55 en 100.

*Met ‘berenbos’ en ‘stieren arena’ doel ik op de donkere delen van de RSI. 

Figuur 1 bitcoin weekgrafiek 

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Zoomen we iets verder in naar de dagelijkse grafiek, dan zien we geen positiever beeld dan op de weekgrafiek. De koers is drie dagen geleden door de trendlijn van de falling wedge – getekend op de 4h – gegaan en er de dag erna niet weer in heeft weten te komen.

Zou de dag candle nu sluiten, dan hebben we weer een candle close in de falling wedge. Maar laat je niet voor de gek houden, want de koers staat onder alle EMA’s.

De bovenliggende weerstandszone heeft confluence met EMA8, 21 en 200. Ik acht de kans niet heel groot dat de koers door deze niveaus gaat stijgen.

De RSI op de daggrafiek wil uit het ‘berenbos’ vertrekken, maar deze ondervindt ook gelijk weerstand van de EMA. Een afwijzing is momenteel het meest logische gevolg, gezien alle andere bearish signalen. De MACD –  en signal lijn staan bearish en duiken momenteel onder de 0-lijn.

Figuur 2: bitcoin daggrafiek

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Op de 4-uurs grafiek kunnen we heel goed zien dat we vandaag een kleine opleving hebben gehad en de koers lijkt het STF weerstandszone te willen opzoeken. De EMA 8 gaat weer richting de EMA 21 en zal hem proberen bullish te crossen in de komende 24 uur.

Rond de koers van $8.700 zullen we dan weerstand van het orderblock en de EMA 55 ondervinden. De RSI op de 4 uursgrafiek gaat de neutrale zone in en stijgt mooi.

Deze zondag vroeg in de ochtend is er een bullish MACD cross geweest en waaieren de MACD lijn en signal lijn van elkaar af. Dit is een bullish teken, echter zitten we nog wel onder de 0-lijn.

Figuur 3: Bitcoin 4 uursgrafiek

Mijn verwachting is op de kortere timeframe wellicht een opleving richting $8.700 om vervolgens weer te gaan zakken richting het support op $8.000 tot $7.800. Ik verwacht dit, omdat zowel de dag – als de  weekgrafiek aardig bearish zijn.

Zoals we vorige week aangaven zat ik short en die positie is inmiddels helemaal gesloten. Op dit moment zit ik aan de zijlijn te wachten wat de volgende trade zal zijn. Met de volgende twee scenario’s hou ik komende week rekening.

Bullish scenario

Deze geef ik de minste kans. Dit scenario speelt zich uit zodra de koers op de 4H boven de EMA 55 weet te sluiten en we daarvoor een bullish crossover hebben gehad van de EMA 8 en 21. Vervolgens wacht ik de retest af, wanneer de bulls de overhand nemen zal dit samenvallen met het uitbreken van de eerder getekende falling wedge.

Bearish scenario

Bij dit scenario is de optie het openen van een short, zodra de koers in de buurt van de EMA 55 komt van de 4-uursgrafiek. Mijn take profit zone zal dan in het orderblock van $8.000 – $7.800 zitten, tenzij we daar als een warme mes door het boter heen gaan.

Over Mr. Coingrats

Wil je dagelijks meepraten over de technische analyse van Bitcoin en andere coins, dan wil ik je graag uitnodigen in het TA kanaal van CryptoNL op Telegram en wanneer je wel trade maar geen zin/tijd hebt om te chatten dan nodig ik je graag uit in het preview kanaal van onze crypto scanner op Telegram.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!