Volgens deze bankier gaat bitcoin goud vervangen, maar niet de Amerikaanse dollar

Alan Lane, directeur van de Silvergate Bank, is één van de eerste grote namen die cryptovaluta omarmde. In een interview met Anthony ‘Pomp’ Pompliano sprak hij over de drempels die Bitcoin nog moet overwinnen voor wereldwijde adoptie.

Lane ziet dat de eerste indruk die mensen bij bitcoin hebben, voor veel weerstand zorgt. En zo werkt dit ook bij de banken, want zij bestempelen de activa direct als een risico factor.

Bitcoin en betalen

Alan Lane is de CEO van Silvergate, een bank die bekend staat als cryptovriendelijk. In Off The Chain sprak hij over de relatie die banken hebben met bitcoin.

In de ogen van Lane is bitcoin in beginsel ook gebruikt onder criminelen en drugsdealers en dat dit een hardnekkig imago is.

Terwijl technologiebedrijven blijven innoveren met betaalsystemen, benadrukt de ondernemer dat bedrijven zoals Facebook (met Libra) en Google (met Google Pay), al veel meer bereik hebben dan de traditionele financiële instellingen. “Zij zijn veel beter in het bouwen van netwerken.”

Lane geeft ook aan dat hoewel Silvergate geen directe link heeft met de Libra Association, er wel nauwe banden zijn met de partners van de Association. Zijn bank richt zich nu vooral op het uitbreiden van de bestaande betalingsnetwerken.

“We gaan niet proberen te concurreren met de grote spelers die alle financiële middelen, de technische middelen en het bereik en het publiek al hebben.”

Wat betreft de regulatie van cryptocurrencies zegt de CEO van Silvergate dat hij gelooft dat “om de regelgeving te kunnen veranderen, moet wel eerst de wet zijn aangepast.

BTC in de wereld

Bovendien beweerde Lane dat de vertrouwenskwesties van Facebook geen bedreiging vormen voor de acceptatie van Libra. Hij vergelijkt dit met de toonaangevende stablecoin Tether (USDT). Zij zijn er ook in geslaagd om de marktkapitalisatie te te laten groeien, ondanks dat ze maken hebben met rechtszaken en theorieën over marktmanipulatie.

Over de plek van Bitcoin in het grotere plaatje van het financiële ecosysteem zegt hij het volgende:

“Ik denk niet dat Bitcoin de Amerikaanse dollar gaat vervangen. En of  Bitcoin de standaard reservevaluta voor de wereld kan worden en goud kan vervangen? Zeker.”

Niet iedereen is het met deze uitspraak eens. Cameron Winklevoss gaf eerder deze maand aan dat we Bitcoin niet in het ‘goud-hokje’ moeten stoppen. Daarmee leggen we de cryptomunt volgens hem alleen maar beperkingen op. De mogelijkheden van deze digitale asset gaan in zijn ogen veel verder dan alleen digitaal goud.

Bron: AMBcrypto

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!