Amerikaanse presidentskandidaat pleit voor duidelijke regelgeving Bitcoin

Andrew Yang is een van de kandidaten die Donald Trump op hoopt te mogen volgen als president van de Verenigde Staten. De kandidaat voor de verkiezingen in 2020 komt met een plan om Bitcoin en andere cryptomunten in het land te gaan reguleren.

Andrew Yang over Bitcoin

Dit vertelde hij vorige week in een blog post. Yang zei dat cryptocurrencies door het gebrek aan regelgeving veel van doen hebben met fraude. Volgens hem moet de VS de grote technologiebedrijven en andere concurrerende landen weer gaan inhalen.

Deze grote tech bedrijven hebben ‘te veel macht verzameld en halen profijt uit de persoonlijke gegevens en de verantwoordelijkheid die ze dragen’. Volgens Andrew Yang komen we op een punt terecht dat de overheid moet gaan ingrijpen.

Op dit moment is er geen nationaal framework voor de regulatie van cryptocurrencies. Hij benadrukt dat de verschillende departementen van de overheid de digtiale activa op verschillende manieren behandelen.

De ene als onroerend goed, de andere als effect en weer een andere partij beoordeeld Bitcoin als commodity.

bitcoin meester

Regelgeving voor cryptocurrencies

Yang noemde de BitLicense uit New York als voorbeeld van een “zware” regelgeving en de verschillende voorschriften een “bedwelmend” effect heeft gehad op de Amerikaanse markt voor digitale activa.

Hierom oppert Yang het plan om een Department of Technology op te richten en het Office of Technology Assessment weer leven in te blazen.

“Deze speciale divisie, gevestigd in Silicon Valley en aanvankelijk voornamelijk gericht op kunstmatige intelligentie, zal worden geleid door een Secretary of Technology die deze zaak zal leiden om opkomende bedreigingen aan te pakken om zo het voordeel van technologische innovatie voor de samenleving te maximaliseren”

Het plan is om duidelijker te maken wanneer iets een token is en wanneer iets een security is. Bij Ripple is dit verschil al langere tijd onderwerp van gesprek. Lees hier meer over de voortslepende rechtszaak waarin Ripple verdedigt dat de token geen aandeel is.

Over Bitcoin is de SEC overigens wel duidelijk: het is géén effect.

Ontwikkelingen in de markt

Tot slot gaf Yang aan dat het Amerikaanse congres te weinig verstand heeft over blockchain, cryptocurrencies en andere soort technologieën. Dit werd volgens hem wel duidelijk tijdens de hoorzitting met Mark Zuckerberg over de Libra.

“Het is beschamend om de onwetendheid van sommige leden van het Congres te zien wanneer ze het hebben over technologie. Voor iedereen die het vragenvuur van het congres richting Mark Zuckerberg heeft gezien, was dit wel duidelijk”

De presidentskandidaat komt daarom met het plan dat “21st century approach” heet. Het moet de kennis en capaciteit van de overheid wat betreft regulering vergroten.

Het moet ook een metric zijn om de concurrentie van alle opkomende technologieën in kaart te brengen om hier dan ook zo snel mogelijk regels voor op te kunnen stellen.

Yang is ook van plan om privacy te gaan reguleren. Dit wil hij bewerkstelligen door ‘data’ als eigendomsrecht te gaan zien.

Bron: TheBlockCrypto

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!