bitcoin btc update core

‘Bitcoin (BTC) was dood geweest zonder verbeteringen schaalbaarheid’

Cryptobeurs BitMEX heeft haar onderzoeksafdeling aan het werk gezet om de prestaties van de Bitcoin Core te testen. In het verslag is te lezen hoe zij 35 keer een reeks van blocks hebben gedownload (IBD’s).

Volgens het rapport tonen de resultaten een “aanzienlijke en consistente verbetering van de prestaties van de software.”

Bitcoin core

De IBD is een proces dat een nieuwe node doorloopt om weer up-to-date te komen met de blocks die in de blockchain staan. BitMEX keek hoeveel tijd het kost om het netwerk te synchroniseren.

Hiervoor testten ze de software van Bitcoin die tussen 2012 en 2019 zijn vrijgegeven. Ze merkten op dat de oudere versies van Bitcoin moeite hadden om het transactie volume tussen 2015 en 2016 te verwerken. En dat was zelfs het geval met de huidige nieuwste hardware, die destijds nog niet op de markt was.

“We concluderen dat zonder de verbeteringen van de software de eerste synchronisatie vandaag de dag bijna onmogelijk zou kunnen zijn geweest.”

Bitcoin kopen? Neem een kijkje bij Bitcoin Meester!

Schaalbaarheid blockchain

Bovendien verklaarde BitMEX Research ook dat de testen uitwijzen dat de software van de afgelopen zeven jaar significant is verbeterd wat betreft de schaalbaarheid. De overgang naar ‘libsecp256k’ was daarbij een belangrijke stap.

Dit is de bibliotheek (lib/library) van de secp256, de Standards for Efficient Cryptography Parameters. Dit is het fundament voor de cryptofrafie in bitcoin.

Het is ook de sleutel tot het verkorten van de tijd die het duurt voor de IBD’s. BitMEX geeft aan dat zonder deze verbeteringen, Bitcoin in wezen nu al dood zou zijn. Nodes kunnen nu namelijk wél volledig synchroniseren, terwijl dat zonder deze verbeteringen niet mogelijk zou zijn geweest. En dit is toch de kern van het decentrale protocol.

Bij het testen van de clients, zagen ze dat er tussen 0.8.6 en 0.14.0 nauwelijks veranderingen waren. Ze geven ook aan dat de komende verbeteringen voor de schaalbaarheid flink wat uitdagingen met zich mee brengen.

De tijden voor de IBD nemen als maar toe, ondanks dat de software constant ge-update wordt. Vorige week kwam overigens Bitcoin 0.19.0.1 uit.

Bron: AMBcrypto

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!