bitcoin btc update koers TA analyse

‘Bitcoin (BTC) koers uitbraak naar $9.300 is zéér waarschijnlijk’, aldus deze analisten

Op dit moment staat de bitcoin (BTC) prijs op $8.749 bij Bitstamp. Wat gaat de koers doen? Lees de technische analyse van Big Bang Crypto.

Bitcoin (BTC) en 4 Wave Theory

Na de enorme pump van $7.300 naar $10.400 is Bitcoin weer gedaald naar $8.366. Het feit dat we ons onder de 200MA bevinden is voor veel analisten een bearish teken. Momenteel beweegt Bitcoin tussen de $8.500 en $8.800 en de meerderheid begrijpt niet wat er aan de hand is.

De 4 Wave Theory is volledig gebouwd op terugkerende koerspatronen over de afgelopen 10 jaar. Deze historische prijsanalyse helpt ons om de huidige prijsactie te kunnen duiden.

En in onze ogen herhalen deze koerspatronen van bitcoin zich. Want het meeste wat er op dit moment gebeurt, komt perfect overeen met het verleden.

De chart hierboven laat ons zien dat gele trendlijn zeer belangrijk is voor alle koersbewegingen sinds Bitcoin $14.000 dollar heeft bereikt. We verwachten dat de prijs boven deze trendlijn blijft.

We verwachten dat het kruispunt met de paarse supportlijn (in de witte cirkel) een pump naar $9.300 – $9.500 in de komende uren/dagen.

Dit is in lijn met de chart van 2015. Momenteel bevinden we in één van de channels tussen de rode lijnen. We denken niet dat Bitcoin dit channel de komende dagen de huidige channel zal verlaten.

Een pump richting $9.300-$9.500 (de weerstand van het huidige channel) ligt echt meer voor de hand. Als je de huidige situatie vergelijkt met de eerste wave in 2015 dan zie je de overeenkomsten.

Zoals je hierboven kunt zien hadden we een soortgelijke situatie in 2015.

We waren toen dicht bij de kruising tussen de paaerse en gele lijn (binnen de witte cirkel). Ook toen was er net een grote pump geweest (te zien binnen de witte rising channel).

‘Beweging boven $9.000 zéér waarschijnlijk’

Als we onder de gele trendlijn zakken, dan is een retest van de $8.000 – $7.700 regio waarschijnlijk. Historisch gezien is dit onwaarschijnlijk, maar het blijft uiteraard mogelijk.

Echter, wij denken dat bitcoin zich aan het voorbereiden is voor een koersuitbraak in de komende weken. Een beweging boven de $9.000 en de 200MA in de komende dagen lijkt ons daarom waarschijnlijker.

Big Bang Crypto

Big Bang Crypto (voorheen: Crypto League) is een zeer ervaren traderscollectief uit Nederland/Duitsland die sinds 2011 actief is. Ze delen hun analyses onder meer op Youtube en Discord.

.Lees ook de vorige Bitcoin (BTC) analyse: Four Wave Theorie bevestigt (nogmaals) bullmarkt

Meepraten? Kom gezellig langs op in onze Telegram-groep

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!