bitcoin BTC koers update prijs analyse

Bitcoin (BTC) rond $8.500, wanneer komt de grote adoptie van Bitcoin?

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment $9,273.50.  Dat is 0.25% dan 24 uur geleden.

Het volume van de grootste cryptomunt is $18,8 miljard. Hiermee moet het alleen USDT boven zich dulden met ruim $22 miljard. De dominantie van Bitcoin is 65,32%.

Heb je het nieuws van gisteren gemist? Lees ons nieuwsoverzicht in de rubriek Goedemorgen Bitcoin.

Ben je benieuwd wat de koers van Bitcoin gaat doen? Bekijk dan ook de technische analyse van Het Crypto Huis.

Voorspellingen

In de loop van de jaren zijn er al enorm veel voorspelling gedaan. Iedereen kan zich de gok van John McAfee nog wel herinneren die een prijs van $1 miljoen voorspelde. Ook het Stock-to-Flow (S2F) model van PlanB heeft veel stof doen opwaaien.

BitcoinCharts heeft al deze ‘beruchte’ voorspellingen in een grafiek gezet. Een leuk overzichtje om te zien hoe enkele bekende namen de toekomst van Bitcoin voor zich zien.

Stablecoins

Het mag duidelijk zijn dat USDT de grootste stablecoin is uit de markt. In de introductie kon je al lezen dat het zelfs meer handelsvolume heeft dan Bitcoin. Maar hoe zit het met het marktaandeel van de andere stabiele munten?

Om het even in perspectief te zien: de market cap van USDT is iets meer dan $4 miljard. De tweede grootste munt op de lijst is USDC, met een marktkapitalisatie van iets meer dan $441 miljoen. Dat is een aanzienlijk verschil.

In onderstaande tweet laat Chaparro zien hoe het met de ‘alt stablecoins’ gaat. Duidelijk is dat GUSD het onderspit lijkt te moeten delven. Notitie: USDT is niet meegenomen in deze grafiek.

Wanneer adoptie Bitcoin?

BitcoinEconomics.io deelt een artikel dat laat zien hoe de adoptie van het internet zich ontwikkelde.

“In 1990 was het onmogelijk om te denken dat het internet de kranten, TV en winkels zou gaan vervangen. Vandaag, is het moeilijk te bevatten hoe een cryptomunt de activa wordt waar de monetaire standaard op gebaseerd zal zijn.”

Wanneer denk jij dat Bitcoin de massa gaat bereiken? Deel jouw mening in ons Telegram kanaal en discussieer gezellig mee.

On-chain weekoverzicht

Glassnode komt iedere week met een overzichtje vol met grafische plaatjes over het bitcoin netwerk. Hiermee kun je bekijken hoe het er eigenlijk voor staat met Bitcoin.

De eerste tweet laat zien wanneer investeerders winst pakken (blauwe stukje van de lijn) en wanneer ze de markt weer instappen (de rode stukjes). Dit heet ook wel de Net Unrealized Profit/Loss, of ook wel NUPL.

Deze data is on-chain af te lezen. Het laat zien dat de markt nu in een gemiddelde zijwaartse beweging zit. Het marktsentiment is geen euforia maar ook zeker niet wanhopig.

De tweede statistiek laat zien hoeveel BTC er naar exchanges toegestuurd word. Dit aantal (7 days Moving Average) loopt de laatste tijd enorm terug. In de bullmarkt zagen we nog enorme spikes in het aantal gestorte cryptomunten.

Een derde statistiek laat zien hoeveel adressen meer dan 0,1 BTC hebben. Dit is nu ongeveer evenveel waard als $850. Dit getal blijft een beetje hangen, wat volgens Glassnode betekent dat er nauwelijks nieuwe retail investeerders in de markt komen.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!