bitcoin btc update analyse

Bitcoin (BTC) op $8.818, stablecoins zijn stabieler dan ooit

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment $9,273.50.  Dat is 0.25% dan 24 uur geleden. Het handelsvolume staat gelijk aan iets meer dan $15 miljard en de dominantie van de grootste cryptomunt is 65,56%.

Stablecoins

De bedoeling van een stablecoin is dat waarde hier van de prijs van een fiat valuta weerspiegelt. In de meeste gevallen gaat het in de cryptomarkt over de Amerikaanse dollar die als onderliggende munt wordt gebruikt

Er zijn verschillende varianten: de USDT, TUSD, DAI of de PAXOS; het zijn allemaal stablecoins. Ze zijn echter nooit exact gelijk aan 1 USD. CoinMetrics heeft een overzichtje gemaakt van de volatiliteit van deze munten.

De prijsschommelingen nemen de laatst tijd enorm af. USDC blijkt de meest stabiele stablecoin te zijn. Zie in onderstaande tweet een overzicht van al de stablecoins.

BTC grafiek

Soms lijkt het leven van een bitcoinfanaat heel makkelijk. CryptoBirb vangt de grafiek van Bitcoin in één plaatje met twee trendlijnen en twee opmerkingen.

Als je het op deze manier bekijk is BTC op dit moment bezig met een retest van de descending triangle, wat impliceert dat de koers na deze test omhoog zal gaan. Simple as that!

Bitcoin mining

Larry Cermak, onderzoeker bij TheBlockCrypto, deelt op twitter een grafiek waarin te zien is hoeveel de bitcoin miners de afgelopen jaren konden verdienen. Hij heeft dit weergegeven in dollarwaarde en verdeeld over twee aspecten: transactiekosten en issuance.

Dit laatste betreft de dollarwaarde van de hoeveelheid nieuwe vrijgegeven munten in de blockreward. In 2019 was 3,4% van de inkomsten van de miners afkomstig van transactiekosten. In 2017 was dat maar liefst 17,4%. Destijds kostte het veel meer geld om een transactie snel te kunnen laten verwerken.

Dit jaar hebben de miners $4,3 miljard aan ‘BTC subsidy’ ontvangen en slechts $146 miljoen aan fees. Dit heeft met een aantal aspecten te maken.

Door de Segwit zijn de blocken minder vol en met het Lightning Network is er een goedkopere off-chain oplossing gekomen. Ook de prijs van Bitcoin staat lager dan in 2017 en het is ook minder druk op het netwerk omdat de hype en FOMO nog niet zo groot is als twee jaar geleden.

Bitcoin adressen

Het aantal adressen met meer dan 0,001 BTC is de laatste tijd flink gegroeid. Dit getal staat inmiddels op 14,42 miljoen. De waarde van deze BTC is minimaal $8,75.

Het zegt overigens niets over het aantal gebruikers. Je kunt als bitcoin hodler namelijk je funds verdelen over meerdere adressen om zo je risico te spreiden. Het aantal adressen staat overigens niet per definitie gelijk aan het aantal wallets.

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!