bitcoin btc mining

Bitcoin minen in Oekraïne door aftappen stroom, ambtenaren opgepakt

Met de huidige prijs is het aantrekkelijk om bitcoin (BTC) te gaan minen, vooral als je gratis stroom denkt te kunnen aftappen. Dat dachten ook enkele ambtenaren van de nationale spoorwegen Ukrzaliznytsya (letterlijk vertaald: Oekraïense Spoorwegen) uit de regio Lviv. Ze zijn deze week opgepakt na het oprollen van een illegale mining operatie in Oekraïne.

Bitcoin (BTC) minen met aftappen stroom

Hoe ging men te werk? De ambtenaren hadden de beschikking over stroom van het nationale elektriciteitsnet en tapten deze af bitcoin te minen. Ze wisten meer dan honderd bitcoin miners op het net aan te sluiten, zo staat in een officiële verklaring van het staatsbedrijf te lezen.

De mining farm is ontdekt door veiligheidspersoneel en lokale opsporingsautoriteiten. Volgens het interne onderzoek is de geschatte schade één miljoen Oekraïense grivna, omgerekend bijna €37.000. Inmiddels is er ook strafzaak gestart tegen de opgepakte verdachten.

Illegaal minen komt in het land regelmatig voor. Al eerder zijn eigenaren van een stroomcentrale opgepakt voor illegaal minen, net zoals enkele politieagenten.

Regulatie crypto

Het minen van cryptovaluta is (nog) niet gereguleerd, maar er is cryptovriendelijke regelgeving op komst.

zo zijn er onlangs door het ministerie van digitale transformatie regels opgesteld voor het bezit van bitcoin (BTC) en het minen daarvan. Onder meer de cryptobeurs Binance geeft de overheid daarbij advies.

Aan het einde van dit jaar moeten de plannen worden uitgerold. De eerste wetten worden dan voorgesteld aan het parlement.

Bron: Cointelegraph 

 

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!