Tether helpt Bitcoin podcaster in rechtszaak tegen neppe Satoshi

De partij achter de gelijknamige stablecoin Tether wil bitcoin podcaster Peter McCormack helpen in zijn rechtszaak tegen Craig Wright. Wright claimt de man achter het pseudoniem Satoshi Nakamoto te zijn.

McCormack werd eerder dit jaar aangeklaagd door Wright wegen laster en smaad. De juridisch adviseur (Stuart Hoegner) van Tether en cryptobeurs Bitfinex geeft uitleg: ”Wright heeft talloze mogelijkheden gehad om te bewijzen dat hij Satoshi is. En dat heeft hij niet gedaan.”

Tether kan wel wat goede PR gebruiken, want zelf is het bedrijf in verschillende rechtszaken verwikkeld. De meest opvallende is die in New York: het gaat in deze zaak om $1.000 miljard (!).

Leugenaar

McCormack windt er geen doekjes om: Craig Wright liegt en is absoluut niet Satoshi Nakamoto, de bedenker van bitcoin. Op het twitteraccount van McCormack zijn flinke tirades te vinden.

Wright besloot daarop om hem aan te klagen. Dat resulteerde onder andere in de verwijdering van ‘zijn’ Bitcoin Satosh’is Vision op cryptobeurzen als Binance en Kraken.

Hoegner

Hoegner geeft aan geen problemen te hebben met de eventuele hoge kosten van de rechtszaak. Hij geeft aan blij te zijn om McCormack te verdedigen in deze zaak.

Met miljardenbedrijven als Tether en Bitfinex achter zich, heeft de bitcoin podcaster een flinke zak met geld tot zijn beschikking als het gaat om zijn verdediging.

De vraag is hoe dat zit bij Wright. In een zaak om 500.000 BTC (!!) kan de Australische computerwetenschapper geen uitstel meer aanvragen omdat hij daar naar eigen zeggen geen geld voor heeft.

Meepraten over de soaps rondom Wright? Kom gezellig langs bij ons op Telegram en praat mee.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!