turkije bitcoin btc lira

Turkije aan de bitcoin? Binance komt met lira-BTC paar op de proppen

Binance slaat haar vleugels uit in Turkije: gebruikers kunnen met de Turkse lira bitcoin (BTC), ether (ETH) en Ripple (XRP) kopen. Voorlopig is het nog niet mogelijk om bitcoin om te zetten in lira.

Bitcoin kopen met Turkse lira

De ruilbeurs is hiervoor een samenwerking aangegaan met deonline betaalprovider Papara. Gebruikers kunnen lira storten via een account van Papara. Naar eigen zeggen heeft de firma licentie ontvangen van de toezichthouder van Turkije.

Een van de speerpunten van CEO Changpeng ‘CZ’ Zhao is om 180 fiatparen in de wereld te gaan ondersteunen.

‘Een van onze prioriteiten voor de komende tijd – zeg de komende 6 tot 9 maanden – is om de andere 180 fiatparen te koppelen aan Binance.com. Het bouwen van fiat ‘onramps’ is belangrijk om de drempel te verlagen’

Naast de lira zijn er nog vijf andere valuta ondersteund: Nigeria (naira), Rusland (roebel), Jersey (euro/pond), Oekraïne (grivna) en Kazackstan (tenge).

Huobi Global

Niet alleen Binance is actief. Ook concurrent Huobi Global gaat namelijk in Turkije een fiat kanaal openen nog eind dit jaar. Maar in dit geval is niet bitcoin maar stablecoin Tether USDT gekoppeld aan de lira.

Gebruikers kunnen vanuit hun bankrekening lira storten op hun account en omzetten in USDT.

Binance

Binance is met meer dingen bezig dan alleen hun eigen services. Het bedrijf helpt de Oekraïnse overheid bij het legaliseren van BTC en andere cryptomunten.

Ook ontwikkelt het een tool om bitcoin ‘veiliger te versturen. Binance is een van de partijen in de industrie die eigenlijk overal een vinger in de pap (willen) hebben. Ze willen meer zijn dan alleen een grote cryptobeurs.

Bron: The Block Crypto

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!