bitcoin BTC transacties BitGo

Bitcoin (BTC) transacties: 20% gaat door de ‘handen’ van dit cryptobedrijf

BitGo verwerkt naar eigen zeggen ruim 20% van alle bitcoin (BTC) ‘onchain’ transacties. Dat verklaart de Amerikaanse firma tijdens het event ‘Invest: NYC’, georganiseerd door Coindesk.

Bitcoin (BTC) transacties en BitGo

BitGo is een beheerder van cryptovaluta (custody) en is een ontwikkelaar van ‘hot’ en ‘cold’ storage wallets. Klanten zijn voornamelijk crypto exchanges, waar het merendeel van de transacties plaatsvinden. Bijvoorbeeld een Bitstamp, maar ook de Canadese bitcoin miner Hut8 is klant.

De firma uit Silicon Valley heeft wel de nodige concurrenten zoals Coinbase Custody, die in de zomer een deel van Xapo overnam. Ook Bakkt heeft deze week de livegang van haar beheertak aangekondigd.

Verder zijn partijen zoals Fidelity en Gemini, bekend van Winklevoss broers, ook actief met cryptobeheer.

Dus een monopolist kun je BitGo niet direct noemen. Wel roept het marktaandeel ook vragen op. Want wat gebeurt er met de beheerde crypto als het bedrijf omvalt? Volgens CEO Mike Belshe valt het allemaal wel mee:

‘Onze processen zijn zo ingericht dat ‘single points of failure’ zo goed als zeker uitgesloten zijn’.

Hij verwijst naar een private key management systeem, waarbij gebruik is gemaakt van multi signatures. Dus niet alleen BitGo en de eigenaar van de crypto kan bij de keys, maar ook een derde onafhankelijke partij, zoals een notaris.

En dat trekt klanten aan, aldus Belshe.

‘Onze klanten hebben te allen tijde controle over hun assets. BitGo wil de markt van digitale activa elke dag groter, sterker en veiliger maken’.

BitGo heeft onlangs ook geïnvesteerd in een offchain systeem, waarbij BitGo aan beide kanten van een trade als custodian optreedt. Dat verkleint het risico dat er iets met de assets gebeurt.

BitGo interview

Tijdens het Consensus event in Singapore spraken met de CEO Belshe over BitGo en zijn visie op de cryptomarkt.

Bron: Coindesk

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!