Koreaanse criminelen achter crypto scam van $386 miljoen veroordeeld

Top bestuurders van een Zuid-Koreaanse cryptobeurs worden in verband gebracht met miljoenen fraude. Volgens Yonhap News zijn verschillende ondernemers betrokken bij flinke oplichtingspraktijken. Het gaat in een aanklacht om $386 miljoen.

Coinup beloofde mensen super hoge winsten binnen 4 en 10 weken met een investering in hun cryptomunt. Dat pakte, uiteraard, anders uit.

Celstraf

De CEO van cryptobeurs Coinup moet 15 jaar brommen. De rechter bevond Kang Seok-jung schuldig aan het opzetten van een miljoenen scam.

Kang, met een toepasselijke bijnaam: ‘Cash Kang’, is niet de enige die veroordeeld is. Zo moet de tweede man van het bedrijf 7 jaar de cel in. En andere belangrijke mensen binnen de organisatie moeten ook jaren brommen.

Piramidespel

De veroordeelden zijn verantwoordelijk voor gigantische oplichtingspraktijken waar dus honderden miljoenen mee gemoeid zijn.

Volgens de uitspraak van de rechter creëerde Coinup een goed imago voor zichzelf om dit te bewerkstelligen. Zij hadden een magazine met de huidige topmannen erin. De fraudeurs werden, uiteraard, goed in beeld gebracht en in de spotlight gezet.

”Het organiseren van deze misdaad, het aantal slachtoffers en de waarde van deze oplichtingspraktijken laten zien dat dit een belangrijke zaak is.”

Uitspraak van de rechter tijdens rechtszaak

Volgens Yonhap News waren de lokale autoriteiten al enige tijd bezig deze zaak rond te krijgen. Zuid-Korea is al enige tijd bezig om mensen aan te pakken die overduidelijk bezig zijn met piramidespelen.

Investeerders zelf ook schuldig

Tijdens de rechtszaak wordt niet alleen gewezen naar de bedenkers van dit plan. De rechter vindt dat investeerders ook hun eigen onderzoek moeten doen voordat ze investeren. Maak jezelf geen gemakkelijk target.

Hebberigheid en makkelijk geld verdienen gaan vaak hand in hand. Hierdoor trappen er nog altijd veel mensen in dit soort piramidespelen waar grote winsten worden beloofd.

Weet waarin je investeert. Dat geldt voor alles, maar zeker in de wereld van cryptomunten is dat belangrijk. Er is namelijk een enorme hoeveelheid troep op de markt.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!