bitcoin BTC Goedemorgen prijs update nieuws

Goedemorgen Bitcoin: nieuwsupdate van maandag 18 november

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment $9,273.50.  Dat is 0.25% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0108 BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt $170,937,841,269.50 met een circulatie van 18,432,937 aantal bitcoins.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Deze peer-to-peer bitcoinbeurs krijgt licentie van Finse toezichthouder

LocalBitcoins heeft een licentie ontvangen van de Finse Financial Services Authority om als peer-to-peer bitcoin handelsplatform. De beurs werd al gedoogd, maar krijgt nu dus een officiële handelslicentie.

LocalBitcoins fungeert slechts als digitaal tussenpersoon, zij houden de bitcoins niet vast zoals een exchange dat doet.

Onder bitcoiners is de beurs altijd in trek geweest, maar door het invoeren van de KYC-procedure en deze licentie, is de vraag of deze groep haar toevlucht zoekt bij alternatieven zoals HodlHodl en Bisq.

Deze Zwitserse email-dienst heeft ruim 1,5 miljoen euro aan bitcoin opgepot

Hold on for dear life oftewel Hodl, een van de oudere principes onder (sommige) bitcoiners. Je verkoopt je bitcoin (BTC) nooit, wat de prijs ook doet, omhoog dan wel omlaag.

Ook bedrijven potten hun digitale, censuurvrije geld op. Zoals ProtonMail, een end-to-end versleutelde email-dienst uit Zwitserland, onlangs op Twitter onthulde. Ze hebben ruim 1,5 miljoen euro aan BTC opgepot.

Bitcoin en de Oostenrijkse School: hoe zit het dan met inflatie? (deel 2)

Thom Derks duikt in de wereld van de Oostenrijkse School, een economische stroming die past bij bitcoin. In deel 2 staat er een controversieel onderwerp op het programma: het verruimen van de geldhoeveelheid oftewel inflatie.

In de kern komt het standpunt van Oostenrijkse denkers ten aanzien van het verruimen van de geldhoeveelheid erop neer dat dit de samenleving niet vooruit helpt. Maar waarom niet? Lees dit interessante deel 2 van deze reeks.

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!