ransomware losgeld Bitcoin btc update koers prijs LocalBitcoins

Deze peer-to-peer bitcoinbeurs krijgt licentie van Finse toezichthouder

LocalBitcoins heeft een licentie ontvangen van de Finse Financial Services Authority als dienstverlener van ‘virtuele valuta’. Om hiervoor in aanmerking te komen, moest de peer-to-peer bitcoin beurs voldoen aan alle wettelijke vereisten van haar thuisland.

Bitcoin beurs krijgt licentie

Denk hierbij aan het voldoen van de anti-witwasregels (AML) en know-your-customer procedure (KYC). Verder zijn de antecedenten van het management en het personeel nagegaan.

CEO Sebastian Sonntag van LocalBitcoins licht toe:

‘Finland heeft een goed functioneren samenleving, waarbij het onderlinge vertrouwen hoog is. Dat heeft ook zijn weerslag op de financiële sector dat van goede kwaliteit is en de positie van klanten goed beschermt.’

LocalBitcoins was onder privacygevoelige bitcoiners zeer in trek, omdat men zich niet hoefde te registreren om bitcoins met elkaar te ruilen.

Hierbij fungeert LocalBitcoins slechts als digitaal tussenpersoon, zij houden de bitcoins niet vast zoals een exchange dat doet.

Maar met het invoeren van de KYC-procedure en deze licentie, is het de vraag of de beurs uit Finland deze klantengroep gaat behouden. Of dan men haar toevlucht zoekt in alternatieven zoals HodlHodl en Bisq.

Argentinië

LocalBitcoins is met name populair in landen waarbij er hyperinflatie is opgetreden zoals Venezuela en Argentinië. Het zijn landen waarbij de overheden de touwtjes strak aantrekt. Zo is onlangs in Argentinië een verbod uitgevaardigd om bitcoin te kopen met een creditcard.

Ook mogen Argentijnen maximaal $200 per maand aan tegoeden opnemen van hun lokale bank om de dunne kapitaalreserves niet in gevaar te brengen.

Voor gebruikers van peer-to-peer beurzen is dan van belang dat ze anoniem hun tegoeden kunnen stallen in bitcoin, zonder dat de overheid in kan grijpen. Nu LocalBitcoins de schroeven aandraait, neemt de populariteit van de genoemde alternatieven toe.

Bron: Cointelegraph

bitcoin kopen

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!