Tim Draper: ‘India wordt corrupter bij een verbod op Bitcoin (BTC)’

India moet volgens Tim Draper vooral niet proberen bitcoin (BTC) te verbieden. Hij ziet het land daardoor nog corrupter worden.

Draper is een Amerikaanse durfkapitalist en hij staat bekend als positivo op het gebied van bitcoin. De investeerder vertelt dit aan Indica. Hij verzoekt de minister-president van India, Narendra Modi, om nog eens goed naar zijn negatieve houding tegenover cryptomunten te kijken.

India en bitcoin

Sinds 2018 is het voor financiële dienstverleners verboden om rekeningen te verschaffen aan bedrijven in die in de wereld van bitcoin zitten. En dat terwijl de eigen centrale bank wel een divisie heeft opgericht om deze hele nieuwe industrie onder de loep te nemen.

Het land lijkt nu echter nog een stap verder te gaan. Op advies van denktanks wil men het bezit en de handel in BTC compleet verbieden. Een rechtszaak moet nu uitsluitsel geven.

Draper: ”Ik hoop dat Modi een eerlijke politicus wordt. Maar toen hij vertelde bitcoin te willen stoppen, dacht ik dat hij terug in de tijd wilde.”

De precieze uitwerking van de anti-crypto wetten zijn nog niet bekend. Het is sowieso een moeilijk te handhaven wet. Het internet is open en bitcoin kan daarover vrij bewegen. Er zijn voor inwoners van India altijd manieren om aan BTC te komen.

Door een hervorming van het monetaire systeem werden in 2016 een aantal bankbiljetten plots niks meer waard.

bitcoin meester

Corruptie

Draper is niet tegen het aanpassen van je monetaire regels, maar het verbieden van bitcoin werkt volgens de Amerikaan averechts: ”Ik denk dat de hervorming een goede zet was, het zorgt voor minder corruptie. Maar met het blokkeren van bitcoin speel je corruptie weer in de hand, dat is erg gevaarlijk voor het land.”

Draper is geen fan van de politiek in India: hij noemde het land eerder belachelijke en corrupt.

Een aantal andere opmerkelijke uitspraen van Draper op een rij:

Bron: Cointelegraph 

Mis niks meer!
Invalid email address