bitcoin vrouw technologie

Bitcoin (BTC) versturen naar Bech32 adressen nu mogelijk bij BitMEX

Derivatenbeurs BitMEX komt met nieuws over de bitcoin adressen voor stortingen. Vanaf vandaag is het namelijk mogelijk om geld op te nemen naar alle drie de soorten adressen.

Voor stortingen naar de exchange moet je nog gewoon een Pay to Script Hash (P2SH) adres gebruiken. De Bech32 adressen zijn alleen te gebruiken voor het opnemen van Bitcoin.

Bitcoin adressen

Eerst even een kort opfris cursusje over de formats. Er zijn namelijk drie verschillende soorten adressen:

  1. Pay to Public Key Hash (P2PKH)
  2. Pay to Script Hash (P2SH)
  3. Bech32

De eerste variant is de originele opzet van een adres. Deze beginnen altijd met het getal 1. De P2SH adressen beginnen altijd met het getal 3 en de Bech32 adressen beginnen met bc1.

Deze upgrade is onderdeel van de visie van BitMEX om de infrastructuur rondom de Bitcoin wallets te optimaliseren. Bech32 adressen zorgen voor lagere transactiekosten en minder data die in de blockchain komt.

Deze adressen zijn met het Bitcoin Improvement Proposal BIP173 geïntegreerd. Het heeft een verbeterde ‘error detection’ en zorgt voor een beter gebruik van QR codes.

Toen BitMEX in 2014 de deuren opende, waren we een van de eerste bedrijven die P2SH multi-signature-technologie gebruikten.

Bitcoin kopen? Neem eens een kijkje bij BitVavo

Goedkopere en kleinere transacties

Het belangrijkste voordeel van bech32-adressen is dat er op transactiekosten kan worden bespaard bij het versturen van bitcoin dat al naar een bech32-adres is verzonden.

Deze upgrade leidt dus niet tot lagere kosten om jouw BTC van BitMEX naar jouw eigen wallet te sturen. De eerstvolgende transactie vanaf jouw eigen wallet zal echter wel goedkoper zijn.

Bij het versturen van een non-native adres met SegWit, moet men ongeveer 20 bytes extra toevoegen aan de betaling. Bij het gebruik van native SegWit-stijl adressen (Bech32) is deze overhead niet nodig. En de afwezigheid van deze overhead zorgt dus voor lagere kosten.

Crypto 101: Segregated Witness (SegWit) als schaalbaarheidsoplossing

Tot nu toe pakt deze nieuwe functionaliteit goed uit. In een SegWit-adres ‘passen’ namelijk meer transacties in een block. Miners kunnen dus meer transacties in blocks verwerken, waardoor er lagere wachttijden ontstaan.

In oktober schakelde Bitfinex ook al over naar de ondersteuning voor SegWit adressen. Binance liet eerder weten hieraan pas in het volgende jaar te gaan werken. De prioriteiten liggen nu nog bij andere zaken.

Bron: BitMEX

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!