bitcoin btc update koers TA analyse

Gaat de bitcoin (BTC) koers weer de $6.500 testen of gaan we omhoog?

Het leek goed te gaan met het herstel van Bitcoin (BTC) aan het begin van het weekend. Met een stijgende koers richting $7.900 was een prijs boven de $8.000 niet ondenkbaar.

Er ligt helaas een sterke resistance rond dit level en vannacht is de koers weer gedaald naar $7.200. Wellicht is dit een retest en ligt een nieuwe stijging op de loer. Of gaan we toch nog de low van $6.500 testen?

Veilig opslaan van je bitcoin en crypto? Ga voor hardware wallet ‘Zeus’ van het Nederlandse Cryptotag

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Met meer volume op de markt lijkt de koers op weg te zijn naar herstel. Een sterke resistance rond $7.900 is aangeraakt en lijkt het nog moeilijk te hebben om te breken.

Het is ook niet gek dat hier een reactie uit voort komt met een daling naar $7.200, tevens een sterke support. Een nieuwe test naar hogere levels lijkt een goede basis voor meer herstel.

Gekeken naar de daily chart zien we nog niet hele bullish signalen en lijkt een daling, of consolidatie de weg voor nu. Dat de koers rond de weekly pivot, de gele lijn, hangt zo vlak voor het sluiten van de week is een teken van besluiteloosheid.

Er heerst dus nog onzekerheid over de richting van de koers. En met relatief zwak volume lijkt er nog geen kant te worden gekozen.

Bitcoin daily chart 1 December 2019

Bitcoin (BTC) uurgrafiek

Momentum indicators zijn met de bullish move ook super snel omhoog geschoten. Ze zitten hoog in overbought regionen op hoge timeframes als de daily.

Dit geeft meerdere signalen van consolidatie of toch een nieuwe test van $6.500 af. Een nieuwe test van dit level maakt het sterker en dan betekenen dat dit een sterke bottom kan worden.

Een ander scenario dat voornamelijk op lagere timeframes als de hourly te zien is, is een stijging boven de $8.000. We zien na het aanraken van $7.900 en de daling terug naar $7.200 dat het sell volume tegenvalt.

Er lijkt weinig ruimte te zijn voor een grote nieuwe daling zonder dat er ineens veel volume in het spel komt.

Crypto kopen bij een betrouwbare Nederlandse broker? Gebruik Bitcoin Meester!

Bitcoin hourly chart 1 December 2019

We zien dat de koers graag rond de weekly pivot blijft hangen en hier weer naar boven door wil gaan breken.

Momentum indicators ondersteunen dit ook en geven genoeg ruimte voor een nieuwe test van de $7.900 resistance. Short term lijkt een beweging van de koers omhoog dus niet ondenkbaar.

Het lijkt er dus op dat we op hogere timeframes bearish signalen zien en op lagere timeframes juist bullish signalen.

Mochten we de lagere timeframes gaan volgen dan is een koers richting $8.000 verwacht maar kan dit op hogere timeframes nieuwe sterkere signalen afgeven dat de prijs naar beneden wil.

Consolidatie kan indicators tot rust laten komen en zo nieuwe inzichten geven. Een beweging in de komende uren kan de toon zetten voor de komende week.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!