Gaat de bitcoin (BTC) koers verder dippen naar $6.300 of volgt een trendbreuk?

Door Margin Traders NLVandaag is de bitcoin (BTC) koers gedaald tot bij $6.708 op Bitstamp. Gaat de grootste cryptomunt standhouden of volgt een nieuwe dip richting $6.300? Lees de analyse van Margin Traders NL.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Bitcoin (BTC) bevindt zich nog steeds in een descending channel, een dalende koerstrend. Het is een dominant koerspatroon, en bitcoin heeft momenteel niet de kracht om daaruit te breken naar boven. We kijken dus verder omlaag.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In het huidige koersbeeld gaan we op zoek naar historische support levels voor BTC. Voor ons ligt het zogenaamde ultieme reversal punt bij het .786 fibonacci level. Dan hebben we over de prijsrange bij $5.400.

Dit zal een retracement zijn van bijna 80% van swing low naar swing high. Voordat wij bullish zijn is een doorbraak van de roze weerstandslijn nodig (zie de onderstaande grafiek, red.). Deze ligt nét boven de 21EMA op de weekgrafiek.

Gaat de bitcoin (BTC) koers verder dippen naar $6.300 of volgt een trendbreuk?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op de onderstaande daggrafiek van de CME is wederom een zogenaamde future gap ontstaan. Deze ligt tussen $7.140 en $7.240.

Een future gap kun je opvatten als vacuüm binnen een koers. Op de bitcoin markt komen deze vaker voor dan op de traditionele markten. De CME beurs in Chicago sluit traditioneel op vrijdagmiddag, terwijl de cryptohandel 24/7 is.

Doordat bitcoin volatiel is, laat het ‘gaten’ in de orderboeken van CME.

Voor traders kan een future gap een prima indicator zijn om de toekomstige prijs van bitcoin te voorspellen. Het markeert namelijk een punt in de grafiek waar de koers terug kán keren om het gat te vullen.

Het is lastig uitspraken of deze prijs levels gaan vullen of eerst nog een stuk gaan zakken.

Volledig traden op een CME Futuregap is niet verstandig, maar nooit verkeerd om mee te nemen in een analyse. In de praktijk zijn gaps vaker gevuld dan open gelaten.

Er ligt ook nog steeds een gap rond de koers van $11.700, in de hoop nog gevuld te gaan worden.

Gaat de bitcoin (BTC) koers verder dippen naar $6.300 of volgt een trendbreuk?

Bitcoin (BTC) 4 uursgrafiek

Vandaag is de daling verder ingezet en op moment van schrijven worden wij opgevangen rond de koers van $6.700.

Als Bitcoin support vindt maken wij een higher low wat voor de korte termijn positief is. Ook bevindt de RSI zich in oversold gebied, wat ervoor kan zorgen dat traders weer instappen. Dat kan Bitcoin wat lucht geven in de richting van $7.300.

Als wij deze range niet doorbreken, gaan wij eerst het channel weer omlaag volgen. Ondanks de dalende koers en de bearish signalen houden wij rekening met een trend reversal. Dat Bitcoin veel lager kan spreekt voor zich.

Echter is de weg omhoog langer dan de weg omlaag. Wij zijn positief als wij kijken naar het grote plaatje en gaan uitzoomen. Wij geloven dat Bitcoin in alle stilte op stoom aan het komen is om zich klaar te maken voor een nieuwe stijging.

Gaat de bitcoin (BTC) koers verder dippen naar $6.300 of volgt een trendbreuk?

Over Margin Traders NL

Margin Traders NL is een traderscollectief van ervaren fulltime traders. Het team van Margin Traders NL bespreekt dagelijks de Crypto en Forexcharts met haar leden alsmede nieuwe en lopende trades.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...