Bitcoin (BTC) prijs stevig boven $6.500, klaar voor nieuwe bounce?

Het zijn beweeglijke dagen voor de koers van Bitcoin (BTC)! Het marktvolume stijgt en de koers valt opnieuw naar beneden door de $7.000 grens. Daarmee leek de koers op weg naar een nieuwe low. Maar, vooralsnog ziet het ernaar uit dat er een lekkere bodem ligt rond de $6.500.

De koers sloeg al snel om na het raken van dit level en blijft nu rustig bewegen net boven $7.000.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Kunnen we daarmee concluderen dat de koers van Bitcoin een sterke bottom heeft gevormd? Of is het slechts een opleving alvorens we verder gaan dalen?

Bitcoin (BTC) stevig boven $6.500

Wat al dagen lang op een consolidatie leek heeft voor een nieuwe opleving in de volume van de markt gezorgd.

Een kleine uitbraak naar beneden heeft ervoor gezorgd dat de support van $6.500 opnieuw getest werd met veel volume. Ondanks dat de verkoopdruk erg sterk was, bleef het bij een test.

Deze werd gevolgd door een snelle stijging terug boven $7.000. Met deze nieuwe test kunnen we zien dat de support rond $6.500 sterker wordt. Met wellicht een confirmatie tot reversal.

Bitcoin 4h chart 19 December 2019

Bitcoin (BTC) prijs stevig boven $6.500, klaar voor nieuwe bounce?

Bitcoin (BTC) 4 uursgrafiek

Gekeken naar de bovenstaande 4h chart van Bitcoin zien we duidelijk de rode supportlijn. Hier is ook goed te zien dat de grote verkoopdruk ervoor probeert te zorgen dat deze breekt.

Echter zien we dat het bij fake-outs blijft en houdt de koers sterk stand boven dit level. Een basis voor een steeds sterker wordende support en potentieel level tot ommekeer.

Of we daadwerkelijk een reversal in de downtrend gaan zien is lastig te zeggen. Op de 4 uursgrafiek en hogere timeframes is goed te zien dat ondanks er een sterke reactie was, de koopkracht snel afneemt. De gele lijn, Stochastic, klom ook gelijk in overbought regionen.

Er zal dus een nieuwe periode van consolidatie moeten komen om door te kunnen stoten omhoog. Een mogelijk kleine retrace omlaag is ook goed mogelijk. En gezien de afnemende verkoopdruk kan het goed zijn dat $7.000 ten eerste zal houden.

Bitcoin hourly chart 19 December 2019

Bitcoin (BTC) prijs stevig boven $6.500, klaar voor nieuwe bounce?

Bitcoin (BTC) één uursgrafiek

Een stukje verder inzoomen en we zien op de hourly chart van Bitcoin dat $7.000 inderdaad het eerste support level is wat de koers momenteel aan het ondersteunen is.

Bovenop het sterke level van $6.500 is dit een vrij zekere regio wat stand kan gaan houden. Niets is uiteraard zeker in de wereld van cryptovaluta, maar zolang er geen gek nieuws of een rare grote verkooporder opduikt, lijkt de weg omhoog langzaamaan zekerder worden.

Een nieuwe test van $7.800 lijkt dus nog steeds goed mogelijk en mocht de koers hier blijven consolideren zal het steeds waarschijnlijker worden.

‘Breken van $6.500 zéér klein’

Mocht er toch ineens opnieuw een sterke verkoopdruk komen, dan zal een nieuwe test van $6.500 vrijwel zeker zijn. De kans dat dit level zal breken is echter klein. Desondanks altijd goed om hier rekening mee te houden.

Een prijs van boven de $7.800 kan al snel een bevestiging van een reversal betekenen en mogelijk grote bewegingen omhoog.

Maar voordat het zover is, zal het goed zijn voor de koers om hier een aantal dagen te blijven hangen. Energie sparen voor een nieuwe pump omhoog.