bitcoin BTC koers update prijs analyse

Gaat bitcoin (BTC) consolideren voordat we richting $7.800 gaan stijgen?

De week begon goed voor de bitcoin (BTC) koers met een nieuwe test richting $7.800 en daarmee misschien wel een uitbraak en nieuwe opwaartse trend. Helaas bleek de kracht van bulls nog niet sterk genoeg en volgde er een flinke reactie met veel verkoopdruk.

De koers lijkt geslaagd te zijn voor een nieuwe test van $7.000 en hangt momenteel rond de $7.200. De weg omhoog lijkt niet veel dichterbij te komen en de charts laten meer consolidatie zien. Het kan een rustig jaareinde gaan worden voor de bitcoin koers.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Met het herhaaldelijk proberen uitbreken richting $7.800 lijken de optimistische bulls helaas te weinig koopkracht te hebben. De koers zakt na het testen rond het begin van de week geleidelijk terug te vallen richting $7.000. Daarmee wordt de resistance rond $7.800 sterker en sterker.

Dit maakt een potentiële doorbraak ook lastiger. Met de bounce net boven $7.000 lijkt ook de support sterk genoeg te zijn om te houden. Een strakke consolidatie binnen deze regio lijkt hiermee voorlopig door te zetten.

Gekeken naar de chart zien we dat de koers sinds eind november een bottom heeft gevonden boven $7.000 en tevens strak onder de $8.000 blijft rangen. Het lijkt daardoor een sterke bottom te worden, met potentieel een grote uitbraak kans omhoog.

Een sterke resistance op $7.800 kan dit bevestigen. Hoe sterker de support of resistance is, hoe heftiger vaak de reactie door dit level. Het doorbreken van deze consolidatie range kan dus een flinke reactie veroorzaken.

Bitcoin daily chart 12 December 2019

Bitcoin (BTC) uurgrafiek

Kijkende naar de gele Stoch lijn zien we dat de koers weer rond de bottom hangt en een beweging omhoog te wachten staat. De huidige daily candle van bitcoin lijkt ook een reversal aan te geven, mits deze rond $7.200 zal sluiten vandaag.

Dit zijn dus redelijk bullish signalen op de hogere timeframes. Maar ondanks deze signalen zal een uitbraak omhoog veel volume nodig hebben. En is de kans groot dat de koers in de huidige range zal blijven bewegen.

Bitcoin hourly chart 12 December 2019

Een stuk verder inzoomen naar de hourly chart van Bitcoin zien we dat de prijs momenteel op een belangrijk pivot punt hangt. Tevens lijkt de daily open op dit level te liggen en daarmee een sterke resistance te zijn.

Een nieuwe test richting $7.000 lijkt op korte termijn zeer waarschijnlijk en kan een katalysator worden voor het omhoog uitbreken.

Wanneer dit level niet zal houden dan kunnen we al snel flink in de $6.000 duiken en zal de weg omhoog lastiger worden.

Voorlopig lijkt een consolidatie toch de meest waarschijnlijke weg met daarbij een strakke range tussen $7.000 en $7.800.

Waarbij beide levels sterker en sterker worden. Maar een uitbraak zowel omhoog als omlaag een flinke reactie kan hebben.

Bitcoin kopen? Neem een kijkje bij broker eToro!

Gaan we $7.800 opnieuw testen?

Mocht de koers in de komende uren $7.000 gaan testen en deze falen, dan gaan we prijzen zien laag in de $6.000, afhankelijk van de verkoopdruk.

Mocht deze houden, dan is de kans aannemelijk groot dat we $7.800 opnieuw zullen testen. Met mogelijk een uitbraak boven de $8.000. Vooralsnog lijkt het een rustig jaareinde voor de koers te worden.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!