bitcoin btc goud

Bitcoin (BTC) analyse: uitbraak van $7.200 naar beneden of naar boven?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – In de video analyse gisteren er een potentiële rising wedge aan het vormen was. Dit werd een opwaarts kanaal dat naar beneden uitbrak. Wat kunnen we nu van de koers van Bitcoin verwachten? Er is namelijk ook een descending triangle te zien.

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) zit de koers nog in het neerwaartse kanaal. Daarmee blijft de koers in een downtrend zitten en alles onder $10.350 is een lower high. Het zou goed zijn als de koers hier de zwarte gestippelde downtrend lijn houdt, want anders lijkt het er op dat de koers een lower high aan het vormen.

Als de koers hier stand houdt, dan zou dat in de golden pocket zijn tussen het 0.618 en 0.65 Fibonacci niveau. Dit is een belangrijk niveau waar vaak een ommekeer plaatsvindt. Voor meer informatie over een ommekeer bekijken we hieronder de dagelijkse grafiek.

De bullish kruising van de 50WMA met de 100WMA heeft nog niet het gewenste effect gebracht, maar dat hoeft niet altijd meteen te gebeuren. We zullen de komende weken moeten zien of de kruising inderdaad bullish is.

Als de koers verder gaat zakken dan zit er support op $6.500, $5.500 (Fibonacci 0.786) en $5.000 (200WMA).

Figuur 1: Potentieel vormt de koers hier een lower high wat een continuatie van de downtrend kan betekenen.

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) is er een descending triangle te zien. Deze breken in 47% van de gevallen naar beneden uit. 

Bullish scenario

In het bullish scenario breken we naar boven uit van de descending triangle. Er zijn namelijk een aantal bullish punten te zien in de grafiek. De double bottom wat vaak een ommekeer in de koers kan aangeven.

Al zit er nu ook veel resistance boven de koers, dus wellicht komt de ommekeer niet ver. Een sterker punt is de golden pocket die ik hierboven noemde.

Bearish scenario

In het bearish scenario breekt de koers naar beneden uit. De koers zit namelijk op de wekelijkse en dagelijkse koers in een downtrend. Daarnaast is de 12EMA al een tijdje een sterke resistance. Als de onderkant van de descending triangle niet houdt dan kijk ik naar de targets op $6.800 en $6.500 en $6.200.

Het volume is ook aan het afnemen wat hoort bij dit patroon. Vaak breekt het uit op ongeveer 60% van het patroon, wat betekent dat we nog wel even in de descending triangle kunnen zitten.

Figuur 2: De descending triangle zou de koers richting de targets van $6800, $6500 en $6200 kunnen brengen.

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

Op de 4uur grafiek (figuur 4) is de potentiële rising wedge een opwaarts kanaal geworden dat is uitgebroken naar beneden.

De koers kan hier een 4uur uptrend maken en richting de bovenkant van de descending triangle gaan (groene zigzag lijn) of de downtrend voortzetten en richting de onderkant van de descending triangle.

Op dit moment geven de lagere tijdgrafieken (geen figuur) nog geen sterke trend aangezien we net een redelijke smak hebben gemaakt. De koers moet nu een trend gaan vormen en verdere richting aangeven. We zien wel dat de koers de 0.5 Fibonacci niveau als support wil houden.

Figuur 3: Een opwaarts kanaal is naar beneden uitgebroken, maar een trend verandering zou de koers potentieel naar de bovenkant van de descending triangle kunnen brengen.

Conclusie

De koers blijft in een downtrend in het neerwaartse kanaal. Een bounce vanuit de golden pocket zou mooi zijn hier, maar de trend is nog omlaag en een descending triangle op de grafieken kan de koers naar beneden brengen.

Het ziet er in mijn ogen allemaal bearish uit en ik kijk naar targets op $6.800, $6.500 en $6.200 bij een uitbraak naar beneden van de descending triangle.

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

De online trading cursus is bijna af en gaat 15 december online ! Schrijf je nu hier in en ontvang 5% korting! Maak daarbij ook kans om de cursus gratis te winnen! Hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws! Liever het trading seminar bijwonen? Hou dan mijn Meetup pagina in de gaten!

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al geruime tijd bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars. Tevens is hij hét aanspreekpunt voor investeerders om alle ins en outs te weten te komen over crypto, zoals investeren in Altcoins, ICOs en succesvol (day)traden. Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met anderen aan een Decentralized Autonomous Organisation (DAO).

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!