‘ING wil Bitcoin (BTC) custody services aanbieden aan klanten’

ING werkt aan een manier om bitcoin (BTC) en andere digitale assets op te slaan voor haar klanten. Dat meldt het persbureau Reuters.

Het project is pas net gestart, maar op termijn wil de Nederlandse bank dus jou de mogelijkheid geven je bitcoin daar te stallen. Het mooie van bitcoin is juist dat je jouw geld niet hoeft te stallen bij een bank, maar die mogelijkheden komen er dus wel.

Liever zelf je bitcoin opslaan? Check de hardware wallets in onze webshop!

ING

ING zegt tegenover Reuters kansen te zien in digitale activa. De bank zegt zelf vooral te willen werken aan een manier om hun klanten gemakkelijk toegang te geven tot deze opkomende sector.

Als het aan de bank ligt kun je straks jouw ‘digitale activa’ (zoals bitcoin) direct omzetten in bijvoorbeeld aandelen of obligaties. Je moet dan wel je BTC stallen bij de bank, uiteraard.

Regels

Vanaf januari 2020 moet de Anti-witwasrichtlijn (Wwft) AMLD5 ingaan. Dat beteken strengere regels voor bitcoinbedrijven in Nederland.

Banken en andere traditionele financiële instellingen zijn vaak in staat zich makkelijker aan deze regels te houden dan jonge start-ups. Zij hebben immers meer ervaring en hoogst waarschijnlijk diepere zakken om de juiste mensen aan te trekken.

Banken en bitcoin

De strijd onder ‘custody services’ in Nederland op het gebied van cryptomunten neemt toe. De Zwitserse SEBA bank gaat ook bitcoinrekeningen aanbieden in Nederland.

En ook in Duitsland mogen banken straks bitcoin en andere digitale assets opslaan. Zij mogen het ook aanbieden voor de koop en verkoop. De SolarisBank is een van de eerste die inspringt op de komende nieuwe regels in Duitsland.

Een andere Nederlandse bank, ABN AMRO, deed eerder dit jaar onderzoek naar een eigen bitcoinwallet genaamd Wallie. Dat experiment is echter snel afgeblazen.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!