duitsland bitcoin btc

Deze Duitse internetbank, gesteund door ABN AMRO, gaat bitcoin (BTC) opslaan

Het Duitse fintechbedrijf SolarisBank betreedt de cryptomarkt met een custody oplossing. De internetbank wil voor grotere institutionele klanten ‘digitale assets’ gaan opslaan zoals bitcoin (BTC) en ethereum.

Saillant detail: het Nederlandse ABN AMRO heeft een onbekend minderheidsaandeel in het bedrijf, net zoals VISA en Santander. Al in 2017 sloot ABN-dochter Moneyou (wie kent het nog?) een partnership met de Oosterburen.

Dat maakt de Duitse scale-up vandaag bekend in een persbericht met het oprichter van Solaris Digital Assets: het veilig opslaan van de private keys, feitelijk het ‘entreeticket’ om gebruik van je crypto te kunnen maken.

Duitse internetbank en bitcoin

De custody markt is groeiende met partijen als Coinbase, Bakkt en recent ook Fidelity die vooral een Amerikaanse klantenkring hebben. In Zwitserland is er met Bitcoin Suisse een bekende naam, maar ook banken kunnen deze functie gaan bekleden.

SolarisBank heeft het in haar persbericht over een ‘gedistribueerd cluster van hardware veiligheidsmodules’ die digitaal ontsloten zijn. Volgens de bank is de oplossing veilig genoeg ‘om uit het zicht van hackers te blijven, terwijl de eindgebruiker direct bij zijn assets kan’.

De custody service is via een zogenaamde application programming interface (API) direct ‘in te pluggen’ op systemen van banken en exchanges zonder dat de front-end verandert.

Duitse wet

Per 1 januari 2020 is het voor Duitse banken en andere financiële instellingen mogelijk om bitcoin te kopen en verkopen. Ook mogen ze aanvullende diensten gaan aanbieden zoals wallet – en custodyservices.

SolarisBank bezit een volledige banklicentie bij toezichthouder BaFin en wil gaan voldoen aan de aanvullende wet – en regelgeving. In Duitsland zijn een aantal mooie ontwikkelingen aan de gang, waar deze bank ook direct bij betrokken was:

ABN AMRO DIF

SolarisBank is te betitelen als een scale up, maar heeft in haar korte bestaan al de nodige grote namen aan zich weten te koppelen. In een zogenaamde Series B investeringsronde wist men 56,6 miljoen euro los te weken bij VISA, BBVA, Lakestar en het Digital Impact Fund (DFI), een start-upfonds van de ABN AMRO.

Bitcoin (BTC) beleid in Nederland en Duitsland: Wat zijn de verschillen?

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!