bitcoin btc japan FSA leverage

Bitcoin (BTC) het populairst in Japan, slechts 1,5% van bevolking heeft crypto

Nic Carter deelt op Twitter interessante informatie over Japanse cryptobeurzen. De medeoprichter van Coinmetrics.io heeft een onderzoek geanalyseerd en komt met interessante conclusies. Is Bitcoin populair in het Aziatische land en hoe doen de andere cryptovaluta het?

Bitcoin in Japan

In het onderzoek staat informatie over de Japanse exchanges van iedere maand sinds december 2018. Wat opvalt is het grote verschil tussen het aantal actieve en geregistreerde gebruikers. Er zijn namelijk 1,1 miljoen inactieve accounts in het land.

In totaal zijn er 3,12 miljoen accounts aangemaakt op de exchanges. Een snelle berekening laat zien dat er dus 2 miljoen accounts zijn die nog wel (actief) in gebruik zijn. Het gaat dan om gebruikers die in de afgelopen 30 dagen minimaal één keer hebben ingelogd.

Dat klinkt misschien veel, maar het betreft slechts 1,5% van de bevolking. In totaal wonen er in Japan (schrik niet) 130 miljoen inwoners. Uit de data blijkt overigens ook dat de Japanse traders gek zijn op Ripple (XRP).

In het onderzoek zijn zes cryptovaluta meegenomen: Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin, XRP en Mona. In totaal staat er iets meer dan 150.000 BTC op de beurzen opgeslagen. Het gaat om 0,9% van de totale supply van Bitcoin. Populaire beurzen zijn Coincheck en Bitflyer.

Andere cryptovaluta

Van alle munten die de exchanges beheren, is 55% Bitcoin. Van de overige 45% aan altcoins is Ripple by far het grootst, met maar liefst 68% aan dominantie.

Uit de maandelijkse gegevens blijkt ook dat de Japanse traders tot juli dit jaar voornamelijk hun muntjes verkochten. Het aantal holdings in Bitcoin en Bitcoin Cash nam in het eerste en het tweede kwartaal namelijk af.

Rondom de halving van Litecoin was er een aanzienlijke toename van de handel in LTC te zien. De handel in Ethereum, XRP en Mona nam geleidelijk toe.

Naast het hoge percentage van Ripple is ook opvallend dat de MonaCoin zo goed scoort. De munt staat op een 74e plek op coinmarketcap. BitBank heeft een handelspaar met deze munt tegen de Japanse Yen. Het staat ook wel bekend als de ‘eerste Japanse cryptocoin’ en men ziet het als alternatief voor de Litecoin.

Gemiddeld hebben de handelaren een bedrag van $702 op de beurzen staan. Ondanks dat dit misschien heel makkelijk is, zijn er betere opties. Not your keys, not your coins!

Heb jij nog geen hardware wallet? Schaf er dan eentje aan: bekijk de Ledger, Trezor of de Nederlandse Cryptotag.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!