bitcoin btc update koers prijs

Bitcoin en USDT van Liquid op nieuwe cryptobeurs: ‘het heeft een enorm potentieel’

Cryptobeurs BTSE maakt bekend dat het de de versies van Bitcoin en de USDT stablecoin op de Liquid sidechain gaat ondersteunen.

Dit nieuws komt naar buiten nadat USDT eind juli al op de sidechain van Blockstream is gelanceerd. Hiermee is het mogelijk om sneller (en vertrouwelijke) betalingen te doen.

Bitcoin en USDT op Liquid

In de blogpost noemt de exchange verschillende voordelen die de migratie van USDT naar Liquid met zich mee brengt. De sidechain heeft een block time van 1 minuut, waardoor geldige transacties sneller verwerkt kunnen worden.

Dit is voor exchanges een prettige optie om aan klanten aan te kunnen bieden. Samson Mow, de CSO van Blockstream, zegt het volgende:

“We zijn erg enthousiast dat Liquid Bitcoin (L-BTC) en Liquid USDT (L-USDT) beschikbaar zijn op BTSE. Met de integratie van BTSE hebben we nu een corridor tussen Bitfinex en een andere grote exchanges met miljarden in maandelijks handelsvolume. Handelaren kunnen nu nog beter gebruik maken van de arbitragemogelijkheden.”

BTSE was overigens een van de eerste partners van het Liquid project, dus deze integratie is een logische zet: “Het is het een plezier om onze gebruikers een steeds groter wordend pakket van aan tools te bieden voor interactie met het ecosysteem.”

Privacy op de sidechain

Het bedrijf vermeldt ook dat er nu self-custody mogelijk is met de Blockstream Green. De handel met de L-USDT op het Liquid Securities platform moet nog wel worden vrijgegeven. Jonathan Leong, de CEO van BTSE zegt:

“Liquid heeft een enorm potentieel en het krijgt steeds meer de voorkeur van handelaren om fondsen snel en vertrouwelijk mee te verplaatsen. Daarom ondersteunen we als ‘early member’ de ontwikkeling en groei van het netwerk op een actieve manier.”

Bovendien meldt de blogpost van BTSE dat de ingebouwde ondersteuning voor Confidential Transactions op Liquid zorgt voor meer privacy op het platform.

Gisteren kon je al lezen over deze CT’s en hoe dit eventueel op de main chain van Bitcoin geïntegreerd kunnen worden. Het moet volgens Pieter Wuille een opt-in zijn, gecombineerd met zogenoemde Extension Blocks.

Onlangs maakte Bitfinex bekend dat het stortingen en opnames via het Lightning Network accepteert. Nu ook BTSE Liquid ondersteunt, zien we dat er steeds meer exchanges zijn die zich bezig houden met schaalbaarheidsoplossingen.

Bron: BTSE

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!