Nieuwsberichten » Tether (USDT) nu ook beschikbaar op Bitcoin sidechain Liquid

Tether (USDT) nu ook beschikbaar op Bitcoin sidechain Liquid

Is bitcoin volgens jou traag, achterhaald en ongeschikt? Dan ken je Liquid Network nog niet! Dit is een oplossing die bovenop bitcoin wordt gebouwd en dat de toepassingen voor de bitcoin blockchain vergroot. Blockstream, het bedrijf achter Liquid, heeft nu de stablecoin Tether (USDT) gelaunched.

Tether (USDT) op Liquid

Sinds vorig jaar oktober is Liquid live. Het biedt de mogelijkheid om grote volumes aan transacties op hoge snelheid te kunnen verwerken. Destijds gaven verschillende bedrijven aan te willen meehelpen aan transacties op het netwerk via de gepeggede token L-BTC. Bitfinex, het zusterbedrijf van Tether, was een van deze bedrijven.

Nu Tether dus ook in het netwerk mee gaat doen, is het mogelijk om je Liquid BTC en Liquid USDT tegen elkaar om te wisselen. Dit gebeurt met een atomic swap: dit is een chross-chain uitwisseling zonder dat hier een derde partij (zoals een exchange) voor nodig is. Deze swap-mogelijkheid zorgt er onder andere voor de risico’s verkleind worden voor OTC-deals.

“It has been a natural decision to deploy Tether on the Liquid Network given the fantastic work that the Blockstream team is achieving. Issuing stablecoins, and various other digital assets under one blockchain platform makes a lot of sense and greatly improves industry efficiency whilst allowing traders to manage all their assets from a single wallet application.”

Paolo Ardoino, CTO van Tether en Bitfinex

Benieuwd hoe zo’n swap in zijn werk gaat? Zie onderstaande tweet van @notgubles van een weekje terug.

Blockstream Green wallet

Tot slot maakt Liquid het ook mogelijk om op een snelle manier met FIAT-geld tussen exchanges te handelen. Dit houdt in dat je nu dus ook extra efficient aan arbitrage trading kunt doen. Dit houdt in dat je kleine beetjes winst pakt op het verschil in waarde van een munt tussen twee cryptobeurzen.

Als je graag van deze L-munten gebruik wilt maken, kun je je assets opslaan op de Blockstream Green wallet. Deze wallet heeft in maart nog een update gehad waardoor het nu extra privacy (Tor netwerk) en veiligheid (multi-sig) heeft ingebouwd.

Verder wordt er ook gekeken naar de mogelijkheid om het Lightning Netwerk te ondersteunen voor Tether. Lightning kan namelijk al worden gebruikt voor betalingen die op payment channels van Liquid zijn gebaseerd. Het Lightning Netwerk is weer een andere oplossing die óp bitcoin is gebouwd.

Enkele maanden geleden spraken we met Adam Back, de CEO van Blockstream. In een interview spraken we over dit bedrijf, het Liquid Netwerk en andere second layer solutions. Een interessante duik in de diepte van de bitcoin architectuur!

Zie voor meer informatie over L-USDT de blogpost van Blockstream. 
Bron: Coindesk

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Amerikaan moet vrezen voor levenslange straf na witwassen $25 miljoen aan Bitcoin

Robin Heester

Cryptobeurs Binance komt slachtoffers van hack privé-gegevens tegemoet

Marvin Kroon

Bitcoin (BTC) pendelt bij $10.100, altcoins Stellar (XLM), Cardano (ADA) en Ontology (ONT) stijgen

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder