Bitcoin Journaal #20: ‘Banken als nieuwe uitdagers op de bitcoin markt?’

In de wereld van bitcoin (BTC) en andere cryptomunten is het nooit rustig. In de vorm van het wekelijkse ‘Bitcoin Journaal’ houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Je kunt de podcast volgen op:

Wil je bitcoin kopen voor een voordelige prijs? Ga naar broker eToro!

Bitcoin Journaal #20

Er was deze week weer genoeg om te bespreken. In de podcast praten we onder andere over de volgende onderwerpen:

ING ontwikkelt manieren om een Bitcoin (BTC) custody service aan te bieden aan haar klanten. Het gaat dan (voorlopig) met name om grotere beleggingsfondsen en andere grote institutionele investeerders.

De grote Nederlandse bank lijkt hiermee een nieuwe markt in Nederland aan te willen boren. Niet die van de retail belegger, maar van de ‘grote jongens’. Er lijken voorlopig geen plannen om ook de concurrentie aan te gaan met de lokale beurzen en brokers, maar de weg ligt open wanneer een bank daar interesse in heeft.

Terwijl de grote traditionele finance bedrijven langzaam de Nederlandse bitcoinmarkt betreden, moeten anderen de deur sluiten. Coingarden is het ‘eerste slachtoffer’ van de aankomende regels waar cryptobeurzen aan moeten voldoen.

Zij kunnen de nieuwe eisen met name financieel niet bolwerken. Vanaf begin volgend jaar moeten bitcoin bedrijven in Nederland aan veel extra regels voldoen. En dat kan flink in de kosten lopen.

Een ander opmerkelijk feitje: de Amerikaanse en Deense belastingdienst verstuurde tienduizenden brieven naar inwoners van hun land. Het verzoek is duidelijk: geef eerlijk op hoeveel bitcoin je bezit.

Ook bespreken we kort de nieuwe werknemer van Square Crypto. Het bedrijf ondersteunt een anonieme bitcoin ontwikkelaar. Door deze financiële steun kan de developer nu full time bouwen aan bitcoin en het Lightning Network. Voorheen moest hij dat doen naast een gewone werkweek.

bitcoin meester

Podcast luisteren

Kortom, weer genoeg te bespreken en dat doen we dan ook in deze nieuwe podcast Bitcoin Journaal #20. Veel luisterplezier en vergeet ons niet te volgen om altijd up to date te blijven.

Anchor

Youtube

bitcoin kopen
Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!