Wright deelt artikel ‘waaruit hij inspiratie haalde voor Satoshi Nakamoto’

Craig Wright pretendeert de man achter het pseudoniem Satoshi Nakomoto te zijn. Wright claimt daarmee de bedenker van bitcoin (BTC) te zijn.

De Australische computerwetenschapper toonde in een interview met Modern Conesensus een artikel uit een academisch tijdschrift genaamd JSTOR. Op 5 januari 2008 publiceerde zij een artikel over Tominaga Nakamoto.

Nakamoto

In het artikel in JSTOR gaat het over een Japanner genaamd Tominaga Nakamoto. Hij leefde van 1715 tot 1746 en was een econoom.

Volgens Wright koost hij de naam Nakamoto om de Japanner te eren: ”Hij schreef over geld en eerlijk geld en rationele kant van zaken. De Shogun (de heersers in het land op dat moment, red.) zaten in een financiële crisis.”

Wright gaat door met zelfverheerlijking: ”Nakamoto was recht door zee en stil, maar wel ongeduldig. ‘Toen dacht ik: dat klinkt als mij.” Satoshi betekent volgens Wright ‘intelligent learning’.

bitcoin meester

Rechtszaken

Craig Wright is parallel aan zijn strijd om de naam Satoshi Nakamoto ook verwikkeld in verschillende rechtszaken.

Mocht je de soap rondom Wright gemist hebben, dan kun je hieronder een paar artikelen lezen om bij te blijven.

Claim

De claims van Wright blijven voorlopig vooral dat: claims. Hij heeft nog nooit onomstotelijk bewijs geleverd voor de identiteit van Satoshi. En daar lijkt vooropig ook geen verandering in te komen.

Om dit nieuwtje af te sluiten nog een grappige quote van de Australiër: ‘Ik ben Satoshi, of hij pleegde plagiaat in de Bitcoin (BTC) whitepaper’.

De soap(s) rondom Wright zullen ongetwijfeld ook in 2020 doorgang vinden. Wordt vervolgd dus…

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!