bitcoin BTC lightning network LN apps appstore

Bitfinex en Bitrefill regelen Bitcoin (BTC) transacties via Lightning Network

Cryptobeurs Bitfinex slaat de handen ineen met Bitrefill om betalingen met bitcoin (BTC) via het Lightning Network bij meer winkels mogelijk te maken. Dat meldt The Block Crypto.

De core business van Bitrefill zijn crypto cadeaukaarten, terwijl een beurs als Bitfinex natuurlijk meer ervaring heeft met het managen van transacties. Het lijkt een goede combinatie.

Eerder deze week kondigde Bitfinex al ondersteuning van stortingen en opnames via het Lightning Network.

Betalen met BTC

Klanten van Bitfinex kunnen vanuit hun wallet direct shoppen bij Bitrefill, waar je bijvoorbeeld dus cadeaukaarten maar ook beltegoed kunt kopen. Via deze samenwerking kun je ook tegoeden voor bijvoorbeeld Netflix of een dinercheque kopen.

Kleine opmerking: dit gaat dus over betalingen via jouw account bij Bitfinex. Het leuke aan bitcoin is juist dat je in principe geen tussenpersoon nodig hebt voor een transactie. Dat is het geval wanneer je jouw BTC in eigen beheer neemt. Bijvoorbeeld met behulp van een hardware wallet.

Hoe werkt het?

Wanneer je een betaling doet, regelen Bitfinex en Bitrefill de rest. Met behulp van de tweede laag bovenop bitcoin, het Lightning Network, worden de transacties uitgevoerd.

Op deze manier is er geen business to business communicatie meer nodig, dus geen bank of andere instantie. De nodes op het netwerk van Bitfinex en Bitrefill doen onderling transacties.

Door een verbinding met elkaar aan te gaan kunnen tegen lage kosten transacties worden gedaan. Zonder dat je te maken hebt met andere partijen.

Hoofd Communicatie van Bitrefill, John Carvalho, is uiteraard erg blij met de samenwerking. ”Dit is een nieuwe periode voor bitcoin handel. We willen met verschillende bedrijven samenwerken om uiteindelijk niet meer afhankelijk te zijn van fiat oplossingen.”, zegt Carvalho tegenover The Block Crypto.

Toekomst

Als het aan Bitrefill ligt is dit pas het begin. Ze hebben nog geen andere officiële samenwerkingen, maar kijken wel rond.  Carvalho: ”Beurzen zijn niet de enige interessante partijen om mee samen te werken, we willen andere partijen in het eerste kwartaal van 2020 ook aantrekken.”

Al deze samenwerkingen moeten dan gebruik maken van dezelfde soort functionaliteiten als hierboven beschreven.

Betalen met bitcoin

Deze opzet biedt voor beide betrokken partijen voordelen. Volgens de Chief Technology Officer van Bitfinex, Paolo Adroino, is bitcoin echt gebruiken als betaalmiddel een belangrijke mijlpaal onderweg naar massa adoptie. ”Daarom is het Lightning Network zo belangrijk’, zegt Adroino.

Beide bedrijven zetten verschillende betaalkanalen naar elkaar open om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!