Staat CEO van bitcoin beurs Bakkt op nominatie voor Amerikaanse Senaat?

Brian Kemp, gouverneur van de Amerikaanse staat Georgia, gaat Kelly Loeffler voordragen voor een zetel in de Amerikaanse Senaat. Loeffler is CEO van Bakkt, de beurs die bitcoin futures aanbiedt. Zo meldt Cointelegraph op haar website.

Bakkt CEO naar Senaat?

De lokale nieuwssite AJC komt met het nieuws dat Kemp van plan is om Loeffler te strikken voor deze positie. Zo wil de Republikeinse partij onder meer de politiek aantrekkelijk maken voor vrouwen. Zodra de keuze valt op Loeffler, is zij de tweede vrouw die de staat Georgia in de Senaat vertegenwoordigt.

Loeffler mag in die positie ook optreden als financier van de activiteiten van de Grand Old Party (GOP), een andere naam voor de Republikeinen. Zij is de echtgenote van Jeff Sprecher, eigenaar van de Intercontinental Exchange (ICE), het moederbedrijf achter de New York Stock Exchange en Bakkt.

Wil je bitcoin kopen voor een voordelige prijs? Ga naar Bitcoin Meester!

Donald Trump

Loeffler ondersteunt in het openbaar enkele standpunten van de partij zoals het versterken van de Amerikaanse grens met Mexico. Een nog strengere aanpak van drugs – en mensenhandel. Het verlagen van de zorgkosten en het bewaken van de Amerikaanse belangen in een geglobaliseerde economie.

‘Zodra ik gekozen ben, sta ik volledig achter president Trump, senator David Perdue en jullie om de VS ‘great’ te houden’.

De huidige zetel in de Senaat is bezet door Johnny Isakson, die deze dit jaar moet verlaten vanwege gezondheidsproblemen. Volgens onbevestigde bronnen gaat Kemp komende week het aanstellen van Loefler bekend maken.

Bakkt bitcoin futures

De voorkeur van president Donald Trump ligt echter niet bij Loeffler, maar bij Doug Collins. Deze politicus geldt als een fervent voorstander van de Trump politiek: het recht om een wapen te dragen en een verbod op abortus.

Volgens Trump en zijn volgers zijn de opvattingen van Loeffler te gematigd. Volgens de website uit Atlanta, is Kemp samen met Loeffler op bezoek geweest bij Trump om haar zieltje te winnen, maar dat mocht helaas niet baten.

Het is dus nog even onzeker wat de uitkomst hiervan gaat zijn.

Ondertussen krijgt Bakkt als handelsplatform de nodige tractie op de cryptomarkt. Onlangs was er bij Bakkt sprake van een nieuw dagrecord met $42,5 miljoen aan verhandelde futures contracten. Het volume hangt de afgelopen dagen iets boven de $20 miljoen.

Concurrentie

Bakkt opereert in een markt met de nodige concurrenten zoals CME. Retail-beleggers zoeken ook hun toevlucht in beurzen zoals BitMEX, Binance, Deribit en PrimeXBT om in futures en opties te handelen.

Bakkt onderscheidt zich doordat de contracten gedekt zijn met bitcoins en niet met dollars. Dat betekent dat Bakkt zelf ook inkoper is van bitcoin op de markt. Er is namelijk een bepaalde hoeveelheid BTC nodig om hun klanten uit te kunnen keren.

Bakkt is gestart eind september, toen de bitcoin prijs een daling al had ingezet. BTC is sinds het voorlopige hoogtepunt bij $14.000 meer dan 40% gecorrigeerd.

Deels omdat beleggers simpelweg hun winst pakten en bitcoin omzetten in fiat geld. Ook hebben professionele partijen er belang bij om te speculeren op een lagere koers op de futures markt. Naarmate de prijs daalt op de spotmarkt, ontstaat de kans om grootser in te kopen tegen een lagere koers.

Kom gezellig langs op Telegram en praat mee! 

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!