bitcoin btc opties futures CME

Bitcoin futures platform Bakkt breekt nieuw dagrecord: $42,5 miljoen volume

De bitcoin (BTC) future contracten op Bakkt worden steeds populairder. Vorige week werd een dagrecord gebroken, en dat doet de handelsbeurs deze week nog een keer. Er werd op 27 november voor zo’n $42,5 miljoen aan bitcoin verhandeld, het gaat om 5671 bitcoins om precies te zijn.

Bakkt

Op dit moment biedt Bakkt alleen futures aan die worden gedekt door bitcoin. Investeerders worden dus blootgesteld aan ‘echte’ bitcoin wanneer ze handelen bij Bakkt.

Het platform is overigens druk bezig om ook future contracten die in dollars worden betaald aan te bieden.

Beleggers

Bakkt probeert een nieuwe groep beleggers aan zich te binden. De oldskool bitcoiner zul je niet snel op het platform vinden. Bakkt wil de institutionele belegger binnen hengelen.

Moederbedrijf Intercontinental Exchange (ICE) is wereldwijd een van de grootste spelers op het gebied van (aandelen)beurzen.

Investeerders lijken langzaam maar zeker hun weg naar deze futuremarkt te vinden. Er werden gisteren meer dan 5.600 contracten verhandeld.

Concurrentie

CME is de grote concurrent van Bakkt. Zij bieden echter op dit moment nog geen ‘fysiek gedekte’ futures aan, handelaren kunnen daar alleen met dollars aan de slag.

Door de manier waarop de contracten bij Bakkt in elkaar zitten, heet het bedrijf altijd BTC in kas nodig. Zij moeten immers hun klanten kunnen uitbetalen wanneer een contract afloopt.

Voordat Bakkt van start ging hoopte veel bitcoiners dat dit de prijs zou helpen. Tot op heden valt dat nog wel mee, want ondanks dat het volume stijgt is Bakkt nog geen grote speler in deze markt.

De vraag is vooral: hoe geïnteresseerd is de ‘traditionele belegger’ nu eigenlijk in bitcoin én futures? De toekomst gaat het uitwijzen, de wegen zijn aangelegd. Het is nu afwachten wanneer en of de markt interesse heeft.

Kom gezellig langs op Telegram en praat mee! 

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!