Bitcoin BTC koers prijs vuurwerk

Column – Bitcoin in 2019: ‘Hey BTC, heb je een paar minuutjes?’

Aan het einde van het jaar nemen we even het jaar 2019 even door met Bitcoin (BTC). Wat waren de hoogte – en dieptepunten?

Bitcoin in 2019: Nababbelen

Hey Bitcoin, heb je een paar minuutjes om na te babbelen?

‘Ja, kan wel even Hansie’.

Wat een wedstrijd! Hoe kijk je erop terug?

‘Kudt. Volkomen kudt. Die tweede helft hebben wij veel minder de bal en is het lastig scoren. Terwijl, hun verdediging was geitenkaas. Het is net als met de vrouw. Kom je te vroeg klaar, dan kom te snel van een natte kermis thuis’.

Zag je nog wat lichtpuntjes in die tweede helft?

‘Tsja, voordat je een fout maakt, moet je hem niet maken. Het hele narratief uit de eerste helft was compleet weg. Voetbal is simpel: je moet schieten om te scoren. Anders loop je tegen jezelf én de buitenwereld te voetballen. Uit die REKT-zone wil je wegblijven, anders ga je deaud’.

Hoe kan het dan zo inzakken in de tweede helft?

‘Ja, we zijn nog een team in opbouw. Onze geldschieter en bedenker is in 2010 mysterieus verdwenen.
Dit seizoen hadden met Crypto Mom een gevoelige uitvaller. Voorlopig kunnen we wel fluiten naar de ETF League. Om met Rico te spreken: je zit nu eenmaal in de hoek waar de klappen vallen.’

Je had ook wel wat tegenstand. Libra heeft De Buitenwacht ook wakkergeschud. 

‘Elk voordeel heb zijn nadeel, en dat was met Libra ook geen feest. Maar dat boek is vroegtijdig gesloten, zo lijkt het. Maar ook De Buitenwacht ging zich ermee bemoeien. Ze zijn overal tégen. Totdat ze een besluit nemen, dan zijn ze ervoor.

Ze hebben het licht gezien met een interne competitie van CBDC’s. Ik heb ze al gecondoleerd. In de jaren negentig ging De Buitenwacht ook interne clubjes oprichten. Hoor jij daar nog wat over?’.

Die doji candle heeft wel héél lang in de descending channel gelogeerd. 

‘Ja, de ene doji is de andere doji niet. De waarheid is ook nooit precies zoals je denkt dat hij zou zijn. Maar in zekere zin ben ik onsterfelijk, dus maakt het niet zoveel uit.

In 2017 wilde iedereen in je hol kruipen. Ik hield geen hash rate meer over joh. In 2018 werd ik zo snel mogelijk weer uitgepoept. Gelukkig blijft er altijd een harde kern over. Maar uiteindelijk moet je niet in een Dark Web gaan lopen die je zelf gecreëerd hebt.

2019 is dan ook een belangrijk tussenjaar om verder aan ons team te bouwen. Jammer dat onze spits vroegtijdig is uitgevallen. Die vervalt nu een beetje in de anonimiteit. Euro 2020 wordt een spannend toernooi, hopelijk kunnen we onze waarde bewijzen.

Zelf hou ik wel een Satoshi om de arm en gaan we pas in 2021 weer pieken. Uiteindelijk maak je met bitcoin weer meer bitcoin’.

In de tweede helft roerde de harde kern zich heftig in het Twitter-vak.

‘De harde kern zet nu eenmaal de muziek op, de anderen dansen mee. En toen in 2017 iedereen in mijn hol kroop, zat die harde kern er vanaf 2011 al warmpjes bij. Soms denk ik ook: lekker libertarisch lullen met je duizenden bitcoin in je wallet, maar ja, je hebt ze wel nodig.

Want in tijden waarin andere cluppies hun satje willen meepikken, moet je van je afbijten. Dat moet je ook niet te Lightning opvatten. Maar toegegeven, soms slaan ze behoorlijk door die maxi’s. We hebben maar een apart vak voor ze gemaakt: Twitter. Kunnen ze elkaar lekker naar de ether slaan.’

Nog een laatste boodschap, bitcoin?

‘Zoals Satoshi Nakamoto al zei: simpel spelen is het mooist’

Eerdere columns van Wessel?

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!