SpaceX raket van Elon Musk neemt hardware wallet mee naar ruimtestation

Spacechain heeft een blockchain hardware wallet meegenomen de ruimte in. De cryptomunten waren aan boord van de SpaceX Falcon 9 raket van het International Space Station.

Dit stukje technologie is meegenomen naar het ruimtestation als onderdeel van de CRS-19 missie om de bevoorrading op orde te brengen. Het is de eerste keer dat er een hardware wallet op het ISS is.

Blockchain in de ruimte

De blockchain wallet hoort bij een programma dat Nanoracks heeft in het station. Als het is geactiveerd kunnen hiermee gewoon betalingen via de blockchain worden gedaan. Het ondersteunt momenteel de Qtum-blockchain en het bedrijf voegt ondersteuning toe voor Ethereum.

De medeoprichter van SpaceChain is Zee Zheng. Hij zegt: “De integratie van blockchain in de ruimte zorgt voor veel nieuwe kansen en mogelijkheden die wij ons nu nog niet voor kunnen stellen”.

“We kijken er naar uit om de komende maanden nauw samen te werken met financiële partijen, fintech bedrijven, IoT ontwikkelaars en andere onderzoeksinstellingen. We willen in de ruimtevaart de komende maanden verder in dit ecosysteem gaan betrekken.”

Extra veiligheid

Het gaat om een wallet die werkt met multisig transacties. Deze hebben meerdere digitale handtekeningen nodig om een betaling in het netwerk te sturen. Het is dus een extra laagje veiligheid in de wallet.

De integratie met het platform Nanoracks betekent ook dat er informatie (en dus betalingen) tussen de aarde en het ruimtestation uit te wisselen zijn.

SpaceChain geeft aan dat deze implementatie een oplossing is die de “afgelegen ligging en benodigde veiligheid van de ruimtevaart bij de blockchain-technologie brengt” en het zal “de basis leggen voor een nieuwe generatie producten die op deze technologie gebouwd gaan worden.”

Wil jij ook jouw cryptomunten veilig opslaan? Koop ook een hardware wallet!

Bitcoin in de ruimte

Het is overigens niet nieuw dat de industrie van de cryptocurrencies de ruimte in gaat.

Het bedrijf Blockstream lanceerde eind 2018 hun eigen bitcoin satelliet. Daarmee kun je transacties doen zonder dat je het internet nodig hebt. In augustus liet Grubles op Twitter weten hiermee een heel bijzondere transactie is  gedaan.

Met behulp van de sidechain Liquid en Tether (USDT) op datzelfde netwerk heeft hij USDT geruild voor Liquid Bitcoin. Liquid bitcoin zijn tokens op het netwerk van Liquid die 1-op-1 staan voor een ‘echte’ BTC.

Het is nu dus mogelijk om in de ruimte te handelen in cryptomunten. Moon!

De CEO van Blockstream mei dit jaar al uit hoe het precies zit met deze satellieten. Voor de liefhebber is zijn verhaal hieronder terug te lezen:

Bron: SpaceChain

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!