Goedemorgen Bitcoin: nieuwsupdate van vrijdag 6 december

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment $11,693.08.  Dat is -0.03% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0086 BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt $215,824,649,921.44 met een circulatie van 18,457,468 aantal bitcoins.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bekijk hieronder in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

Bitcoin (BTC) analyse: consolideren of breken we $7.800?

De koers van bitcoin (BTC) is met een rustige start begonnen van de nieuwe maand. Met een prijs boven $7.000 lijkt het erop dat de koers een sterke bottom aan het vormen is, aldus analist Martijn in een nieuwe analyse.

Hij concludeert onder meer:

Een doorbraak van $7.000 zou een nieuwe test van $6.500 betekenen. Al lijkt die kans klein, is het belangrijk om dit toch in gedachten te houden. Een uitbraak boven de $7.800 zal waarschijnlijk niet gelijk veel meer veroorzaken.

En het is belangrijk dat dit level moet gaan houden. Vooralsnog is een verdere consolidatie van de markt nog het meest aannemelijk in de nabije toekomst.

‘Frankrijk gaat begin 2020 als eerste land digitale euro testen’

Frankrijk gaat als eerste land de centrale Europese cryptomunt testen bij financiële instellingen zoals banken en verzekeraars.

De pilot moet in de eerste kwartaal van 2020 plaatsvinden, zo heeft president François Villeroy de Galhau van de centrale bank aangekondigd. 

In beginsel is de digitale munt bedoeld voor zakelijke gebruikers zoals banken en niet voor particulieren (retailmarkt).

Luister ook naar onze wekelijkse podcast: ‘Europese digitale euro heeft niets met bitcoin te maken’

Bitcoin miner failliet verklaard en laat schuld van 9 miljoen euro achter

Bitcoin miner Great North Data, gesubsidieerd door de Canadese overheid, is onlangs failliet gegaan. Het was de miner met de grootste mining capaciteit in het noordoosten van Canada.

Opvallend, want de firma kreeg circa een half miljoen euro aan subsidie vanuit Canadese (lagere) overheden. De onderneming kampte $10 miljoen dollar (9 miljoen euro, red.) aan schulden.

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!