Huobi US sluit haar deuren, handel stopt per 15 december

Huobi US (HBUS) stopt per 15 december met de handel in bitcoin (BTC) voor Amerikaanse klanten, zo maakt de cryptobeurs vandaag bekend. Tot en met 31 januari 2020 krijgen klanten de kans om hun cryptovaluta op te nemen.

Medio november maakte de cryptobeurs bekend dat Huobi Global geen klanten meer zou bedienen. Maar eindigt dus ook het verhaal voor Huobi US.  Toen werd geadviseerd om fondsen over te hevelen naar HBUS, maar dat bleek een pleister voor het bloeden.

Huobi

De beslissing komt niet uit de lucht vallen. Het is bekend dat Amerikaanse autoriteiten de druk opvoeren bij internationale crypto exchanges met klanten uit de VS. Ook zijn beleggers in de VS conservatief, ze blijven liever handelen met een broker of exchange waar ze al langer zaken mee doen.

Zo loopt er nog steeds een onderzoek naar het reilen en zeilen van BitMEX door toezichthouder CFTC. Hamvraag is: heeft BitMEX klanten uit Noord-Amerika zonder licentie bediend?

Daarmee loopt de crypto exchange kans op sancties vanuit de Amerikaanse overheid, iets wat andere exchanges willen voorkomen.

Huobi geeft ook openlijk toe dat ze niet voldoen aan Amerikaanse wet – en regelgeving. Daarom adviseert het bedrijf ook klanten om hun cryptovaluta te verplaatsen naar een account van HBUS.

‘We hebben in onze voorwaarden laten opnemen dat klanten uit de VS géén gebruik (meer) kunnen maken van ons platform’

HBUS is op te vatten als de Amerikaanse ‘vestiging’ van Huobi, opererend vanuit San Francisco en tijdens de cryptowinter van 2018 in het leven geroepen.

Huobi belooft dat gebruikers hulp krijgen van de klantenservice om de crypto over te hevelen. De fondsen zijn te om te zetten en te ontvangen in bitcoin (BTC) of in Tether (USDT). Concreet betekent het dat klanten hun verliesgevende altcoins (afgemeten naar BTC, red.) noodgedwongen in bitcoin moeten omzetten.

Huobi zit in een reorganisatie. Ook in de (handels) activiteiten in Europa wordt gesneden.

Bitcoin kopen? Meld je aan bij Bitcoin Meester!

Binance US

Sinds september is Binance actief met een Amerikaanse dochter onder de licentie van BAM Trading Services. Die entiteit is namelijk wél geregistreerd bij de Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN), dat onder de hoede van het ministerie van Financiën valt.

Wereldwijd groeit de druk vanuit overheden op de handelaren in cryptovaluta, van China, Rusland tot Nederland aan toe.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!