ICO van $13 miljoen moet mogelijk investeerders terugbetalen

De Securities and Exchange Commission (SEC) en de startup Blockchain of Things (BCOT) zien af van een rechtszaak en hebben een schikking getroffen. Het bedrijf betaalt een boete van $250.000 voor het organiseren van een illegale Initial Coin Offering (ICO).

De SEC kondigt dit aan in een persbericht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

$13 miljoen

Blockchain of Things is naast de geldboete ook akkoord gegaan met de eis van de SEC om niet nog eens de fout in te gaan en illegaal geld op te halen. Tijdens de ICO werd bijna $13 miljoen opgehaald.

Het bedrijf haalde het geld op om ‘een platform te ontwikkelen dat developers van buiten af in staat moest stellen om applicaties te bouwen om berichten te versturen, digitale assets te maken en digitale assets te versturen.’

(Klinkt als een dertien in een dozijn ICO, als je het mij vraagt.. red.)

Geld terug

Als het bedrijf ‘pech’ heeft dan zijn zij een groot gedeelte van het opgehaalde geld weer kwijt. Investeerders die hun geld terug willen die kunnen dat aanvragen. Hoeveel mensen dat gaan doen is de vraag. De tokens zijn op dit moment niet te verhandelen op een beurs van naam.

Token registratie

De schikking bevat nog meer: BCOT moet hun token registreren als een effect (security). Het bedrijf heeft bij de crowdfunding geen rekening gehouden met de regels rondom effecten.

De onderdirecteur van de handhavingstak van de SEC geeft uitleg.

Carolyn M. Welshhans[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Carolyn M. Welshhans”]”BCOT gaf de ICO investeerders niet te de informatie waar zij recht op hadden tijdens een ‘securities offering. We zullen nadenken over geschikte manieren, zoals die van vandaag, om investeerders te compenseren.”'[/penci_blockquote]

ICO crackdown

Met terugwerkende kracht worden veel projecten alsnog onder de loep genomen en mogelijk gestraft. De SEC lijkt steeds meer grip te krijgen op het gigantische aantal ICO’s. En deelt hier en daar ook straffen uit.

Eerder dit jaar moest de partij achter EOS zo’n $24 miljoen aftikken. Geen schokkend bedrag, aangezien EOS $4 miljard ophaalde tijdens hun ICO.

Lees meer over:
ICOSEC

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...